Kia aduce un concept radical la Frankfurt

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 19.08.2011
Kia va prezenta la Frankfurt un concept deosebit, ce prefigurează noua direcţie de design a constructorul din Coreea de Sud, făurită la studiourile din Frankfurt.

Coreenii de la Kia au prezentat imaginile conceptului pe care îl vor prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul este o berlină cu siluetă de coupe şi are tracţiune spate, iar scopul său în viaţă este de a-i ajuta pe cei de la Kia să exploreze segmente noi pe piaţă şi pentru a-şi dovedi capacităţile de a construi vehicule avantgardiste. Pentru moment, conceptul misterios al celor de la Kia nu are niciun nume, dar surse din cadrul mărcii au declarat pentru englezii de la Autocar că respectivul model are platformă de Hyundai Genesis şi este echipat cu un motor V8.

Conceptul a fost desenat la studiourile Kia din Frankfurt şi prezintă un mesaj puternic despre intenţiile de viitor ale coreenilor. Vehiculul ne arată o nouă direcţie de design care va fi abordată în următorii ani de constructorul sud-coreean cu Peter Schreyer la conducerea departamentului de design. Fostul designer Audi a declarat că "maşina este o declaraţie puternică din partea Kia şi vrem să arătăm că suntem gata să mergem mai departe "pe repede-înainte" la următorul capitol".

Primele imagini teaser ale acestui model ne prezintă noua grilă faţă a celor de la Kia, prezentă şi pe alte modele din gamă de când a preluat Schreyer conducerea departamentului de design, alături de o serie de forme puternice, un profil sculptat şi un posterior atractiv.

Linia plafonului este înclinată delicat, prezentând o siluetă ce aminteşte de un coupe. Oficialii companiei insistă pe faptul că acest vehicul este doar un concept pentru moment şi că nu are intenţia imediată de a pătrunde pe un segment dominat de constructorii germani de automobile.

Via | Autocar | Kia

Comentarii (8)

  • Stelian_Opincariu
    Senzational! designul KIA evolueaza intr-o directie buna!
    11 3
  • JOS RECLAMELE!
    mă fraţilor mai daţi-o încolo de treabă cu reclamele astea, înţeleg că trebuie să vă luaţi bani, dar nici aşa: să nu poti sa deschizi un articol fără să trebuiască să închizi cel puţin o reclamă care îţi acoperă măcar jumătate de ecran!!!
    on topic KIA asta e chiar foarte mişto!
    11 0
  • AM?
    S-a furat un Aston Martin? :D arata bine, desi nu e nici 30% din ceea ce o sa reprezinte realitatea
    2 4
  • beton
    se pare ca in urmatorii 5 ani grupul hyundai-kia v-a pune cu botu pe labe toate marcile europene,poate se va ajunge de la egal cu audi, singura marca k de pe piata europena, bafta coreenilor. ma bucur......
    4 6
  • beton..........
    dar se pare ca ca fostu design-er Audi a desenat un 'nou' Audi A7....
    5 0
  • *****
    nu e rea de loc ....bravo kia !!!!
    2 0
  • kia
    cam banala, nimic original copiem un pic de aici un pic de colea si ..............
    2 1
  • concept Kia
    Si eu cred ca nu este un model prea original, cum spune si @adi, partea frontala (exceptand grila, desigur) parca seamana cu aceea a unui Aston Martin si parca are si ceva influente de la Citroen...
    Este un concept si atat deocamdata, vom vedea cum vor evolua lucrurile in viitor.

    Off topic : De ce credeti ca cei de la Kia nu au adus si la noi modelul Forte, urmasul lui Cerato? Am vazut masina in alte tari si pot spune ca nu este un model spectaculos, dar este totusi placut si prezinta o buna oferta de spatiu.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru