Kia ar putea ajunge la 2 milioane de vehicule vândute în 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 30.10.2010
Constructorul coreean Kia se bucură de o creştere semnificativă a vânzărilor, iar oficialii companiei se aşteaptă ca până la finele lui 2010 să comercializeze 2 milioane de automobile în întreaga lume.

Oficialii producătorului coreean de autovehicule Kia au declarat că vânzările înregistrate în cel de-al treilea trimestru al anului acesta sunt mult mai bune comparativ cu previzionările făcute. Aceştia au reuşit să vândă cu 65.8% mai mult ca în 2009 şi se aşteaptă, ca până la finele anului, să ajungă la frumoasa cifră de 2 milioane de vehicule comercializate în întreaga lume.

Profitul net înregistrat la 30 septembrie a ajuns la 593 de milioane de dolari, cu 19.5% mai mult ca în trimestrul al doilea. Vânzările de autovehicule la nivel global au crescut cu 26.3%, iar profitul operaţional a câştigat 34.4 procente, ajungând la 380 de milioane de dolari. În primele nouă luni ale lui 2010, Kia a reuşit să vândă 352.100 de vehicule pe teritoriul Coreei, cu 20.8% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar exportul de maşini a crescut cu 51.5%, ajungând astfel la 1.150.813 automobile.

"Compania a înregistrat rezultate record în cel de-al treilea trimestru mulţumită vânzărilor mari de SUV-uri urmate de lansarea unor noi modele de succes", a declarat Jae-Rok, director economic Kia.

Profitul cumulat de Kia în primele nouă luni a fost de 1.437 de milioane, comparativ cu cele 760 de milioane obţinute până în aceeaşi perioadă a anului precedent.

În SUA, înmatriculările de modele Kia au crescut cu 12.3%, iar în Europa numărul acestora s-a apreciat cu 8.5 procente faţă de 2009. Piaţa unde constructorul coreean s-a descurcat cel mai bine până acum este cea din China unde vânzările au crescut cu 51.6% comparativ cu anul trecut.

Via | Kia

Comentarii (3)

  • mult si prost
    Degeaba ajunge. Pentu ca Kia e la mare distanta de Renault la vanzari atat cat la fiabilitate si calitate. Mai tre sa curga apa pe dunare ca sa fie korieni la nivelul francezilor.
    0 8
  • tare asta dci:))))))esti tare glumet=)))))
    4 0
  • mda
    nu stiu de ce dar cred ca i invers - toti potentialii clienti renault merg acum pe kia/hyundai.si eu am facut asta si mai cunosc 2-3 persoane.
    in afara de versiunile rs renault a dat`o rau in bara cu tot ce au lansat nou in ultimii 2 3 ani.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru