Kia Carens al II-lea

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.05.2006
Coreenii de la Kia reincep asaltul in clasa monovolumelor prin lansarea noului Carens, care a fost prezentat in acest final de saptamana la Madrid.

Kia a prezentat in ultimul weekend al Salonului Auto de la Madrid a doua generatie a monovolumului Carens.

Asa cum se anticipase, modelul coreean creste in dimensiuni. Noul Carens este mai lung cu 5.5 cm (4.54 m acum) in comparatie cu versiunea anterioara, inaltimea si latimea fiind si ele mai mari decat in cazul precedent (+4, respectiv +5 centimetri). Este notabila cresterea ampatamentului cu 13 centimetri, lucru care, combinat cu o coborare usoara a planului habitaclului, ar trebui sa garanteze un factor practic mai ridicat. Capacitatea posterioara de incarcare este cuprinsa intre 400 de litri (cu toate scaunele ridicate) si 2100 de litri (cu bancheta rabatata).

Sunt disponibile doua motoare, ambele de doi litri, unul diesel si unul pe benzina. Daca turbodiesel-ul scoate 140 de cai, propulsorul pe benzina reuseste 144 de cai putere. Transmisia, in ambele cazuri, este una manuala cu cinci rapoarte, putandu-se opta si pentru una automata cu patru viteze.

Noua Kia Carens va fi disponibila pe pietele europene in toamna acetui an, in doua versiuni: cu cinci sau cu sapte locuri.

Preturile vor fi facute publice aproape de data lansarii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru