Kia cee’d, cel mai vandut model din Romania

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 21.10.2008
Kia cee'd a fost cel mai vandut model din Romania in luna septembrie a acestui an.

Esential

850 de unitati ale modelului Kia cee\'d au fost vandute in septembrie.

Kia cee’d a fost cel mai vandut model de import in luna septembrie in Romania, conform rezultatelor oferite de APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile).

Kia cee’d a surclasat la capitolul vanzari Skoda Octavia si Renault Clio. De asemenea, Kia cee’d a ocupat din nou locul 1 pe segmentul C compact, cu 850 unitati vandute in luna septembrie.

Kia cee’d nu sta rau nici la vanzarile din 2008 inregistrate pe segmentul sau, cu 6116 unitati comercializate. Kia este depasita la acest capitol doar de Skoda Octavia si Ford Focus.

Rezultatele inregistrate de modelul Kia reprezinta o premiera nationala, pentru prima data un model corean impunandu-se in topul vanzarilor la nivelul unei luni.

Via | Kia Romania

Comentarii (14)

  • E o masina corecta
    Ceed-ul e o masina corecta pt pretul sau de asta se vinde bine. Problema va fi dupa vanzare cu preturile la piese de schimb si service-ul inca slab dezvoltat. Si la revanzare o sa fie ceva probleme ..probbail. Oricum bravo lor (poate ia si Reanult/Dacia exemplu)
    0 0
  • Aspect placut
    Au castigat datorita aspectului placut al masinii si a pretului potrivit.Eu le-as sugera sa tina publicul,clientii atenti acum dupa ce au atras atentia...cu noi oferte si mai tentante.Ar fi o dovada de management inteligent din partea lor cu alte cuvinte sa tina clientii "calzi" ... atenti catre marca Kia .
    0 0
  • razvan
    asa ma bucur ptr ei ..
    Chiar ma bucur pentru ei .. masina e foarte reusita, atat exterior (ma rog, e chestie de gusturi - mie imi place) cat si interior unde are niste platice placute la atingere, moi si care par durabile. Tehnica e f ok, n'am auzit pe nimeni dintre amicii cu ceed sa aiba probleme, si dotarile la banii ceruti - absolut tot ce vrei fara aliaj la 12 000 si un pic ptr 1.4 e o afacere maxima. Bravo KIA, daca s-ar extinde mai mult reteaua, cred ca vor vinde de nu mai pot face fata comenzilor !

    Mult succes !
    0 0
  • Circotasul Auto
    VRAJEALA
    Nu isi merita banii.
    Retea slaba si insuficienta.
    Cei 7 ani au o multime de excluderi.
    0 2
  • Circotasul
    Totusi
    Hai lasa VRAJEALA, are 7 ani garantie, are linie frumoasa, are tot ce vrei, si eu care credeam ca Loganul e cea mai vinduta! oricum este cu mult peste ce face Dacia!
    0 0
  • Catre Totusi
    A fost cel mai vandut model de import... - insa este adevarat ca cei 7 ani au multe excluderi - ca recomandare - cititi bine caietul de garantii inainte de a cumpara orice masina are peste 3 ani garantie ca sa vedeti cu ce excluderi va bucura producatorii(de obicei singurele garantii care cat de cat se apropie de garantia "originala" a producatorului este garantia suplimentara pe care o ofera cativa producatori - Opel, Ford, Chevrolet, Renault...De asemenea Hyundai cu ai lui 5 ani e destul de problematic din punctul asta de vedere (de fapt Kia si Hyundai fac parte din acelasoi grup...deci nu e de mirare). Iar reteaua KIA din Romania e destul de redusa ca acoperire. In orice caz Ceed e o masinuta destul de OK.
    0 0
  • Ceed Fan
    Hai sa fim obiectivi
    Daca te poti rupe de sentimentul de cocalar si nu mai doresti sa platesti semnele de pe masina, atunci cred ca te poti orienta si spre alte marci. Eu din ce am cautat pe piata nu exista o alta masina din clasa C care sa iti ofere un raport atat de bun la pret/siguranta/dotari si de aici mentionez pe cele care m-au facut pe mine sa o cumpar: pret 11800 euro, 5 stele euroncap,airbaguri frontale, laterale si tip cortina (standard), EPS (nu confundati cu ESP), ABS+EBD si frana pe discuri fata si spate, sistem audio cu mp3 player, USB+AUX, 6 boxe, 1.4 GSL, 109CP, portbagaj de 340l cu banchete rabatabile fractionar.
    E o masina care nu are costuri mari de intretinere, iar service-uri autorizate exista in toate orasele mari din tara. Ce iti poti dori mai mult de la o masina? ... poate daca esti colectionar sau gusturi exotice.
    Idee e ca masinile din ziua de azi ce sunt facute de marile companii nu-si mai justifica preturile, iar bineinteles tu contribui orbeste la buzunarul lacom al acestora.
    0 0
  • Catre "Hai sa fim"
    hai sa fim seriosi ... e mai bine spus. daca vrei plastic, daca vrei dotari exotice gen mp3 sau zeci de mii de airbaguri care nu sar, daca vrei o masina care la revanzare o dai cu 30% dupa 4 ani, daca vrei 7 ani garantie dar nu ai nici 6 luni asa cum spunea cineva mai sus(stiu eu niste baieti cu taxi din craiova care nu au primit nimic) si as putea continua exemplele ....te invit sa te mai gandesti si sa studiezi marci de renume gen FORD,VW,Opel ca sa te convingi de raportul pret / ca;itate.
    0 1
  • jhon - de ceed posesor
    ???
    Cateva constatari:
    1. chiar si cu criza asta se sta la coada pt. ceed
    2. a aparut ceed city cu dotari deosebite pt. pretul "care este"
    3. f. multe mari firme sau apucat de "reduceri si avantaje client", dar vad ca pt. ceed se lucreaza si la masina nu numai la pret
    4. am prieteni cu ceed si (bat in lemn) nu s-a plans nimeni inca
    5. s-a umplut RO de golf3, 4, opel,peugeot,etc.de 5,7,10 ani, si se spune ca toate merg impecabil, toate au fost masini de vaduve, popa, sau au stat in garaje degeaba(sa radem tare). Ei spun ca la KIA vor apare probleme, dar ja jafurile lor cu sigle umflate, nu se gandesc???? sau la fazanii amarati care fac credit in banca.....(!)

    Incercati si convingeti-va!
    NU sunt dealer KIA
    0 0
  • Ceed Fan
    Catre "Catre "Hai sa fim""
    1. Plastic exista la ORICE masina pana in cel putin 20000 de euro asa ca nu ai ce sa alegi "fara plastic".
    2. Nu am definit ca dotari exotice ... mp3 si zeci de airbaguri, mai citeste mesajul pana te prinzi!
    3. Daca cei de la euroncap au dat 5 stele la o masina careia nu i-au sarit airbagurile ... cam ironic, dar sincer ma simt si mai in siguranta!
    4. Faza cu garantia este o strategie de marketing si e valabila pentru TOTI producatorii de autoturisme. Bineinteles ca NIMENI nu iti include in garantie componentele de uzura: bucse, chit de ambreiaj etc.
    5. Masina o cumpar pentru mine si nu pentru cel caruia i-o voi vinde peste X ani. Nu sunt combinator ca sa ma intereseze cat voi pierde in nu-s cati ani. Ma bucur de ea!
    6. Fii fara teama ca i-am studiat si pe aia ... si n-aveai ce sa alegi la 12000 euro din CLASA C la VW, Ford .. nada ... niente! ... la Opel ... Astra ... cu adevarat cheala ... nici macar AC de bun simt! ... si la naiba .. tot plastic primeai!
    1 0
  • cee'd
    Detin o KIA CEE'D 1.4/109 CP,va pot spune ca dupa sase luni de cand o am se comporta excelent.Dupa ce am testat Ford Focus,Megane Bicorp,VW Golf 5,Opel Astra H, am ales KIA CEE'D.Am vrut alt ceva, si intradevar CEED e alt ceva la clasa C. (Cine e curios sa faca test.)Motoarele CVVT 1.4,1.6 sau 2.0 sport pe benzina cu transmisie pe lant sunt extraordinare,consum mic - viteza mare si sunt asemanatoare motoarelor de pe BMW sau AUDI.Plasticurile din interior sunt mai calitative fata de Ford sau Opel care seamana a Logan/Sandero (plasticuri de butoi).Sincer mi-ar fi parut rau sa nu aleg KIA CEED la tot ce imi ofera pt.12000 de euroi.Cine doreste o clasa superioara va plati peste 20000e pt fitze.
    1 0
  • Amceed
    @Carcotasul Auto
    Da-mi exemplu de retea "puternica" si " indestulatoare"!
    Poate doar la Daewoo sau Dacia.
    Vrei sa stii ce inseamna serviceurile Opel sau cele Volkswagen? Cat de profesionisti sunt cei de acolo? Da o raita pe forumurile dedicate si ai sa vezi.
    Masina nu are nici o vina si la 12000 Euro pt. o masina noua plasticurile suna la fel si la Cee'd si la Opel si la Ford sau VW.
    Furnizorii sunt aceeasi, partea electronica o face tot Bosch, cablajul tot Delphi, Opel construieste in Spania, Audi in Ungaria si Kia in Slovacia, "where's the problem?" Ale lor sunt mai globalizate ca ale noastre? Cablajele "impletite" de Aradeni la Delphi pentru Mercedes sunt mai nemtesti decat cele pentru Kia?
    1 0
  • tiposii
    comentariu
    E CEA MAI TARE MASINA SERIOS
    1 0
  • CORHANA
    PENTRU TOTI FRAIERII CARE AU DE COMENTAT CEVA
    BAI CIOFLIGARILOR SUNTETI MAHALELE ESTE O MASINAieftina si perfecta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru