Kia dezvăluie noile planuri pentru electrificare: plug-in hybrid pentru Ceed SW și Sportage și o nouă generație Soul EV

de Daniel Popescu
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea break a lui Kia Ceed va primi o versiune plug-in hybrid în a doua jumătate a anului viitor, în timp ce noua generație a versiunii electrice a lui Kia Soul va fi dezvăluită în noiembrie.

Kia și-a îmbogățit semnificativ gama de modele electrice și hibride în ultima perioadă după ce a dezvăluit astfel de versiuni pentru SUV-ul Niro, însă constructorul sud-coreean a anunțat că are și alte planuri ambițioase.

Astfel, în a doua jumătate a anului viitor, Kia va lansa o versiune plug-in hybrid pentru versiunea break a lui Ceed, care va utiliza același sistem de propulsie de pe Niro PHEV: motor pe benzină de 1.6 litri cuplat la un motor electric de 59 kW (80 CP) pentru un total de 141 de cai putere.

"Vom introduce versiunea pentru break și apoi vom decide dacă are sens și pentru alte forme de caroserii", a precizat Artur Martins, șeful departamentului de marketing al Kia.

Pe termen mai lung, Kia intenționează să introducă versiuni plug-in hybrid și pentru Sportage sau Sorento, cu scopul de a scădea cantitatea de emisii.

"Vom avea nevoie să electrificăm și alte modele în viitor. Trebuie să ajungem la un mix de 25-30% de modele electrificate pentru a atingele obiectivele pentru CO2", a adăugat el.

În privința modelelor electrice, planurile vizează lansarea unei noi generații pentru Soul EV, despre care există deja informații că va prelua bateria de 64 kWh și 450 de kilometri autonomie oferită de Niro EV și Hyundai Kona Electric în varianta de top.

Lansarea noii generații va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie, însă modelul va ajunge în Europa abia în primăvara anului viitor.

Nu în ultimul rând, Kia intenționează să dezvolta un model electric alimentat cu hidrogen bazat pe Hyundai Nexo, care oferă o autonomie de până la 800 de kilometri.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Scrooge
    As renunta la Soul si m-as concentra pe Niro si Sportage cu electricitatea. Parerea mea :)
    3 2
  • un kia ceed full electric cu o baterie de 40kwh ar fi best-buy. cred că ar rupe cu vânzările
    3 1
  • someone
    intrebare: sistemul hybrid mentionat mai sus la niro phev nu are cumva in total 141 cai? format din 1.6 aspirat + electric
    oricum , daca ofera asa ceva in clasa compacta, cu garantia si pretul specifice kia, nu zic ca ar fi best-buy dar cu siguranta o alternativa demna de luat in seama in defavoarea diesel-ului
    3 0
  • Edikkk
    PHEV Kia Sportage ar rupe vânzările... chiar şi Ceed...
    3 1
  • @someone: Corect, 141 CP este puterea totala a sistemului PHEV. Motorul pe benzina are 105 CP.
    2 0
  • @someone: Chiar crezi ca Ceed PHEV va avea pret apropiat de ce e acum in gama Ceed diesel (chiar si cel mai scump) si nu mai apropiat de Niro? Nu zic ca nu as vrea asta, dar parca nu pot fi asa de optimist...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru