Kia Optima, rivalul sud-coreean al lui Passat, a debutat azi la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.09.2010
Kia a prezentat astăzi versiunea europeană a lui Optima la Salonul Auto de la Paris. Modelul este propunerea sud-coreeană în clasa medie.

Kia Optima este noua propunere a coreenilor pentru piaţa din Europa. Modelul vine alături de un diesel VGT de 1.7 litri care poartă codul U2 şi dezvoltă 136 CP. Există şi o versiune otto a acestui model, echipată cu motorul "Nu" de 2.0 litri CVVL de 170 CP. Motorul diesel va echipa şi modelul Sportage, dar va dezvolta 115 CP şi va fi oferit doar în versiunea cu tracţiune faţă şi transmisie manuală cu şase trepte.

Motorul diesel este oferit opţional alături de un sistem stop-start, care reduce emisiile de CO2 de la 122 de grame pe kilometru la 113 grame pe km. Motorizarea pe benzină este optimizată şi ea pentru un consum scăzut de carburant, deşi furnizează 170 CP din 2.0 litri. Pe lângă distribuţia variabilă, noul motor beneficiază şi de supraalimentare în două trepte.

Exemplarul prezentat la Salonul Auto de la Paris este echipat cu un plafon cu panouri solare, suport lombar reglabil electric pentru scaunul şoferului şi semnalizatoare laterale integrate în oglinzi. Sistemul audio beneficiază de şase difuzoare, iar Optima are oglinzi laterale pliabile electric şi sistem de asistenţă la parcare în lista de opţionale.

Design-ul noului model permite un coeficient aerodinamic de 0.29. Consumul de carburant a fost şi el redus, dar oficialii Kia nu au specificat valorile acestuia.

Via | Kia

Comentarii (27)

  • mult peste passat cel putin din punct de vedere al designului sa vedem preturile
    47 9
  • :)
    subscriu ce a zis ionut...eu zic ca preturile sunt mai bune..
    33 4
  • Mai vedem!!
    E cam greu sa dovedesti liderul din clasa mai ales cand e vorba de o chinezarie.

    In tarile pline de vacari cu e si romanica sigur va fi apreciat.

    P.S
    Subscriu si eu daca vorbim in termenii astia
    8 33
  • nici nu se compara cu passat.
    o masina cu un design placut, in comparatie cu designul sters al pasatului
    33 4
  • nelu98
    splendida ., passatul a fost facut de ras .
    nici nu exita termeni de comparatie
    30 3
  • nelu98
    EXSISTA
    5 8
  • ?
    nu mai vorbiti prostii vine gigel (BMW) este cel mai tare
    4 15
  • jumatate de masura
    Design frumos dar la motorizari - kaput.
    8 20
  • La versiunea EU i-au crescut si leduri pe bot? parca nu avea

    Oricum frumoasa tare masina.
    14 1
  • evolutie
    hiunday si kia au ajuns din alternative low cost sa se bata cot la cot cu marci titrate ca Toyota,VW,Peugeot,..... Asta inseamna ca atunci cand unii bat pasul pe loc cu facelift-uri la golfuri si pasat altii muncesc si evolueaza
    28 2
  • @Thor
    Daa, cu siguranta 1.7 diesel 136 cp nu ajunge la nasul "monstrului" 1.6 tdi 105 cp de pe passat.
    25 1
  • are mai multa viata,mai frumos
    14 0
  • stefanel
    Simplu, dar in acelasi timp atat de elegant, acest optima. Chiar ca "The power to surprise", Kia si-a facut prea bine temele.
    Cat despre cei ce au dat viata comentariilor precedente, in care limba romana a fost pur si simplu subiect principal intr-o sesiune de "gang-bang"(Jenna Jameson e minciuna, in comparatie), probabil multora dintre ei li s-a parut un efort intelectual mult prea elevat culesul capsunilor, astfel incat au recurs la revenirea in tara si la frecatul mentei pe internet. Sa vedem cat i-o mai tine portofelul dupa ce-si sparg si ultimele finante pe un pet de Noroc si-o punga de bomobane agricole.
    12 4
  • BrillClubKIA.ro
    Frumos
    Eu nu spun nimic... ati spus voi destule. Postez numai sa se vada ca am "trecut" pe aici. Am KIA si ma mandresc cu ea. :)
    13 1
  • Greseala?
    Cumva este o greseala in datele pentru motorul de 2.0 170CP si supraalimentare... pai GDI-ul anuntat de ei simplu avea >160CP, 2.0 de pe noul Sportage are 163 si nu este turbo?
    2 0
  • ...
    Luati-va voi chestia asta si fiti fericiti!

    Mari imbecili superficiali sunt romanii... Daca fabricantul era Geely ce mai ziceati? Vedeti doar suprafata, iar esentialul pa.

    Principial vorbind... cum v-ati simti intr-o masina care arata ca un Lamborghini si cu frane de bicicleta?
    Presupun ca smecheri, ca ati dat bani mai putini, ca doar arata bine.

    Patetic :-)
    1 20
  • :)
    @eu - vb si tu sa te afli in treaba, aici e vb de calitate la un pret mai rezonabil nu de frane de biciglete,
    @brill - respect
    :)
    12 2
  • ce sa le faci
    Unii nu au mai evoluat... pentru ei tot ce este german este bun... nu spun ca germanele nu ar fi bune, insa in ultimul timp lucrurile s-au mai schimbat... cel putin piata americana, cea care da tonul, a spus - coreenele sunt sunt bune...
    Ar trebui ca unii sa evolueze si ei, nu sa ramana ca maimutele.. sa mai citeasca si numai atunci sa vorbeasca...
    13 2
  • Codrin
    clase diferite
    Cine spunea ca nu se compara cu Passat avea dreptate .... NU se compara. E ca si cum ai compara LOGAN cu A4 - (am exagerat putin ca sa va dati seama). KIA este si va ramane o masina de buget - reusita noua varianta dar atat.
    0 10
  • @stefanel
    Design simplu? Glumesti? Daca tie ti se pare designul asta simplu inseamna ca nu ai vazut cum arata Passatul. Uita-te ce design complex are masina asta in comparatie cu Passat, mai ales in spate si apoi vezi care are designul mai simplu si mai curat.
    Cate linii sunt pe caroseria lui Optima si cate sunt pe Passat? ;)
    10 1
  • alukard
    na..ce mai spuneti ????
    "RENUMITUL" V.A.G. cheama in service 350.000 de passat-uri ptr probleme la frane.....COMENTATI....SI PTR CEI CE FAC KIA O CHINEZARIE DIN PARTEA MEA UN HUOOOOOOO
    7 0
  • Codrin
    ok - vreti confirmare?
    Bine - masina arata ok - daca ti-o permiti o cumperi si poate esti multumit. Dar de ce vrei sa pari mai destept ca ti-ai luat o masina mai buna decat cei care au vw audi bmw? - In afara de design si fiabilitate la o masina conteaza pretul pur si simplu. Un autoturism nu este camion - un autoturism reprezinta imaginea si statutul celui ce il poseda. Poate fi familist, ecologist, sportiv, "chibzuit cu banii", fitos, etc. Acum raspundeti sincer la intrebarea: Din ce categorie face parte posesorul de Kia - Incercati sa evitati clisee de genul "manelist cu BMW"
    1 4
  • Vasile
    Kia
    Masina chiar arata bine. Nesperat de bine. Si daca mergem pe fiabilitatea deja cunoscuta a grupului KIA-Hyundai atunci masina asta va avea un real succes, daca va fi promovata si la un pret sensibil mai mic fata de concurenta din aceeasi clasa din Europa.

    In ceea ce priveste Passatul, din pacate, doar brandul a mai ramas de el, la fiabilitatea scazand mult incepand de la ultimul model fabricat. Sa speram, ca la modelul cu facelift, au lucrat putin si la motoare si punte fata, in afara de designul (oarecum anost) interior si exterior.

    @Codrin. Putem vorbi de statut, doar la masinile ce depasesc cateva zeci de mii de euro. Nu poti sa spui ca daca ai Passat esti bazat si daca ai un Mondeo, sau Laguna, sau de ce nu aceasta KIA, faci parte din clasa sarantocilor. Nici macar cu serie 3 sau A4 nu poti sa spui ca iti imbunatatiesti imaginea. Strainii civilizati, demult nu isi mai achzitioneaza automobilul doar ca sa aiba ceva mai tare decat vecinul. Ei isi iau doar de ce au nevoie. Vezi vanzarile extraordinare a Daciei in Germania si Franta. Si te asigur, ca vecinii lor nu ii privesc ca pe niste sarantoci pentru ca si-au luat o masina de buget. Poate ca poti cataloga unele marci/modele, ca si sportive sau ca si practice, sau mai elegante, dar, doar din punct de vedere al designului, setarii suspensiei si eventual al motoarelor.
    2 1
  • tarabostes
    BRAVO KIA!.....insa,atentie!
    ...sunt de acord ca marcile coreenilor sunt aproape de cele japoneze(principalul concurent)cel putin in ceea ce priveste SUA si Canada,insa nu trebuie sa intelegeti gresit.....mai trebuie sa treca timp(mult)pina coreenii o sa poata sa aiba aceasi fiabilitae ca si Honda sau Toyota...si sa nu uitam de tehnologia propusa pt fiecare nou model...defapt "secretul" e acesta: coreeni vin cu modele,noi,simpatice...insa la capitolul...tehnologie.....ups...nu e la fel(motor si transmisie deja folosita,invechita NIMIC NOU)..acum,sa nu sariti...toti si sa ziceti ca toata lumea face la fel....bine,ok.....am vrut doar sa....''punctez'..si eu avind in vedere ca am o experienta oarecare,sa zicem(peste 1000 de coreene vandute).ei,chiar si asha..nu conduc o masina asiatica.....o zi buna!
    P.S.....nu va mai injurati si nu va mai bateti pt care masina e mai buna!.in sua se spune ca ceea mai buna masina este ceea pe care o conduc acum...ah si inca ceva....impatimitilor de coreene le urez sa aiba posibilitaea in viitor sa conduca un Bmw....
    2 3
  • @tarabostes
    bmw n am condus, am condus golf si octavia (golf 5 si octavia 2)

    fata de golf, ca si tinuta de drum, zgomot, placerea condusului - nici o diferenta fata de ceedul meu.
    si motoarele erau aproximativ la fel - golf 1.6 ceedul meu 1.4.

    octavia mi s`a parut un tractor-era diesel, brutala si si grea, nu mi`a placut deloc.

    eu nu`i inteleg pe astia cu bmw audi sau mai stiu eu ce vw (90% din ei cu masini sh, care nu si `ar permite niciodata o masina din cele enumerate, de noua) cand vin si spun "ce`i ba cu chinezariile astea...tot mai bun bmw din 2000 motorina de 2 litri si 100 de cai care scoate fum cat raba lu ne`a vasile..."
    3 0
  • un cititor
    noua optima
    super masina. Din p d v estetic este mult peste noul passat, peugeot 508 , mondeo, mazda 6, etc. Ca si performante... vom vedea. Bravo Kia.
    3 0
  • Chiar nu vedeti?
    Neamtul e neamt si coreeanul e coreean.
    Nu contest calitatea masinilor nemtesti dar inginerii de la motoare VW au emigrat la Hyundai-Kia (ca dealtfel si cei mai buni designeri de la Audi).
    Coreenii ajung sa faca masini pe clasa compacta si medie ca altii la clasa de lux facand doar putine compromisuri (ex. antifonare mai scazuta).S
    tilul consum mic de combustibil dar putere mare cand se cere, fac ca masinile sa fie echipate cu motoare extrem de flexibile ceea ce place oricui.Cum sa nu faci masini mai ieftine daca la fabrica KIA din ZILINA din SlovaKia lucreaza 400 de roboti de mare viteza si precizie (cand fac pauza se autocalibreaza) si 2200 de oameni in loc de 6500 cum au celelalte branduri (la o productie de 300.000 unitati anual), si cum sa nu castigi piata daca cea dintai mare tehnologie apare la Seoul?
    Oameni buni nu subestimati Hyundai-Kia pt. ca deja tocmai de ei am inceput ireversibil sa fim puternic dominati.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru