Kia Picanto cu trei uşi, Rio Sedan şi Soul facelift sunt disponibile în România

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.02.2012
Importatorul Kia a anunţat preţurile noilor Rio Sedan, Soul facelift şi Picanto cu trei uşi. Cel din urmă pleacă de la 9.212 euro, Rio Sedan pleacă de la 10.345 euro, iar Soul facelift costă 13.429 euro cu TVA inclus.

Kia a anunţat preţurile noilor Rio Sedan, Picanto cu trei uşi şi Soul facelift pe piaţa din România. Cele trei modele sunt disponibile pentru comandă, iar cel mai ieftin dintre acestea pleacă de la 9.212 euro cu TVA inclus. Pe locul doi la preţ se află Kia Rio Sedan cu 10.345 de euro preţ de pornire, în timp ce Kia Soul facelift pleacă de la 13.429 de euro cu TVA inclus.

Picanto în versiunea cu trei uşi a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 şi a fost disponibilă iniţial doar în versiunea cu volanul pe dreapta. Abia acum, aceasta este oferită şi în România. Spre deosebire de fratele său cu cinci uşi, modelul are un aspect ceva mai agresiv, pe lângă cele două "uşi lipsă". Platforma lui Picanto nu a fost modificată în niciun fel odată cu facelift-ul. Fratele său cu cinci uşi a fost testat de EuroNCAP şi a obţinut patru stele în urma sesiunii de teste din august 2011.

Kia Rio Sedan a debutat alături de Soul facelift la Salonul Auto de la New York. Rio Sedan atacă un segment popular în Europa de Est şi coreenii aşteaptă vânzări bune în această regiune. Sub capotă, modelul va fi echipat cu motoarele pe benzină de 1.2 şi 1.4 litri oferite şi pentru fratele său hatchback.

Modelul oferă clienţilor elemente precum sistem Start/Stop, ESP, şase airbag-uri, radio-CD cu MP3 şi port USB.

Kia Soul facelift prezintă o serie de modificări estetice subtile, aplicate atât la interior, cât şi la exterior. Observăm imediat marginile mult mai conturate şi expresive ale prelungirii blocurilor optice şi spoilerul cu o formă mult mai coerentă. Se schimbă, de asemenea, bosajele aripilor - care devin mai clare şi reliefate, şi proiectoarele de ceaţă, acum de dimensiuni mai mari. În partea din spate, modificările sunt ceva mai subtile şi atacă doar forma interioară a stopurilor şi banda neagră care încorporează luminile de ceaţă. Interiorul este şi el uşor schimbat, cea mai vizibilă adăugire fiind cea a unor comenzi mai vizibile pentru sistemul de climatizare.

Via | Kia

Comentarii (11)

  • Neinteresant...
    1 27
  • @silvicultoru'
    Kia
    E firesc sa fie neinteresant pt un silvicultor. Daca era vreun bemveu, care scoate mult fum dupa, era vis, dar asa tehnologia si bunul simt la o masina nu se mai apreciaza. Deschideti ochii putin dar cum cultura auto in Romania e in scadere e de inteles sa primeze un cazan cu motor de peste 2000 inmatriculat in Bulgaria.
    21 11
  • *****
    kia rio magnifica ....... kia optima superb ,.....prin cele doua modele kia vrea sa ofere lumii intregi ce este mai bun......
    10 16
  • foarte frumos evolueaza si marca kia , pe langa succesul hyundai...bv lor AU CU CE!
    11 13
  • @analfabetu'
    Se scrie "deschide-ti ochii" bai desteptule!
    5 20
  • Masini decente cu aspect agresiv, finisare peste medie, dotare bogata si pret convenabil. Se pare ca asta e reteta castigatoare mai nou, prea putini oameni ramanand interesati de dinamica exceptionala sau feeling general de top, cand asta vine cu multe cheltuieli mari si prea putine beneficii in schimb. Indiferent ca ne place sau nu, tb apreciata "reteta" gasita de grupul Hyundai-Kia, spre deosebire de ce furaciune face Renault cu Dacia (preturi mult prea mari fata de calitatea oferita).
    10 32
  • @analfatetule
    era la pers 2 plural(voi) si e bine! nu ma refeream la tine(pers 2 sg) ca sa despart!!! esti penibil ca de obicei pustiule!
    10 1
  • rio sedan
    sedanul cred ca e tocmai potrivit pentru romania, iar preturile nu sunt nici f mici (cat un logan) dar nici prea mari pt a ti le permite.
    pt un tanar/a sau o familie (fara pretentii sportive, cu un buget mediu) la prima masina cred ca e o alegere buna.
    7 8
  • kia
    din ce in ce mai multe plastice...totul pare asa ieftin. vor doar sa scoata masini mai ieftine decat concurenta si renunta la materiale de calitate. or sa renunte si clientii la ele de tot.
    2 3
  • @dan
    Esti pe dinafara ! Dacia si Renault ofera in continuare un raport calitate/pret excelent. Totusi cu ce te lauzi tu la hyundai / kia sunt niste masini de generatie noua- 2012, pe care le compari cu masini de 4-5-6 ani de la Dacia si Renault (Logan, Clio, Megane etc)... comparatie care mi se pare rautacioasa si nimic mai mult... in primul rand, hyundai / kia nu are nimic care sa intre in competitie directa cu Dacia... in al 2-lea rand, asteapta frate sa apara Clio 4 (2012) & Megane (2014) si mai vbim... pun pariu ca o sa-ti puna in c*r i20 si i30
    14 0
  • Kia Rio Sedan are portbagaj mic... numai 389 litri
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru