Kia pregătește un rival pentru Nissan Juke: va lansa un SUV de clasă mică cu propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Marti, 02.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia dezvoltă un SUV de clasa mică care ar putea putea beneficia și de propulsie hibridă. Modelul va fi dezvoltat pe platforma lui Kia Rio și se anunță drept rivalul lui Nissan Juke.

Kia este determinată să-și lărgească semnificativ gama de modele în următoarea perioadă, iar primul pe listă este un SUV de clasa mică. Noul model nu a primit încă un nume, însă va fi bazat pe platforma viitoarei generații a subcompactei Kia Rio (foto), care va fi lansată în cursul anului viitor. "Kia lansează unele noi produse anul viitor, așa cum este noul Rio, dar și un SUV", spune John Kim, șeful Kia pentru regiunea Europei de Vest.

Cel mai probabil, designul noului SUV va fi inspirat din cel al lui Sportage, mai ales că producătorul a anunțat recent că acest model va trasa caracteristicile estetice ale următoarelor modele. Totuși, aspectul estetic va fi unul mai "cuminte" decât cel al SUV-ul Soul. "Am construit o identitate pentru design și viitoarele mașini o vor urma pe aceasta", spune Peter Shreyer, șeful departamentului de design al Kia.

Din punct de vedere tehnic, este posibil ca noul SUV de clasă mică să primească și propulsie hibridă, eventual asemănătoare cu cea a modelului Niro, care beneficiază de un motor de 1.6 litri cuplat la un motor electric, însă este de așteptat ca autonomia în regim full-electric să fie mai mică decât cea a "colegului" Kia Soul.

Pe de altă parte, noul SUV nu va beneficia de tracțiune integrală.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru