Kia prezintă conceptul unui crossover electric la Seul

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 31.03.2011
Kia vine la Salonul Auto de la Seul cu un crossover electric de 109 CP care se încarcă în cinci ore şi jumătate şi poate parcurge 200 kilometri. Modelul este un concept futurist şi prefigurează viitorul mărcii în domeniu.

Coreenii de la Kia vin la Salonul Auto de la Seul cu un concept electric pe nume Naimo. Modelul este un crossover care îmbină moştenirea coreeană a mărcii cu elemente moderne şi inovatoare. Denumirea provine de la cuvântul coreean "Ne-mo", care semnifică forma unui pătrat, iar aspectul său este inspirat din respectiva formă. În ceea ce priveşte caracteristicile sale, modelul se mândreşte cu linii simple şi solide, care îi conferă un aspect musculos.

Echipa de design de la Kia a echipat acest model cu numeroase elemente care să îi confere un feeling premium, pentru a asigura faptul că exteriorul lui Naimo este cât mai "curat". Cea mai radicală trăsătură este lipsa unui stergător de parbriz, acesta fiind înlocuit cu un jet puternic de aer aplicat de la baza parbrizului. Oglinzile laterale au fost înlocuite cu un set de camere video instalate în montanţii A.

Kia Naimo are o lungime de 3.890 milimetri şi un ampatament de 2.647 milimetri. Lăţimea modelului este de 1.844 milimetri, în timp ce înălţimea este de 1.589 milimetri. Pentru îmbunătăţirea nivelului de spaţiu oferit pasagerilor, roţile au fost montate cât mai aproape de colţurile automobilului, ceea ce ar promite un nivel bun al manevrabilităţii pentru o eventuală versiune de serie.

Naimo nu are montanţi B, iar portierele din spate se deschid invers pentru optimizarea accesului în cabină.

Modelul este echipat cu un motor electric de 109 CP şi 280 Nm care îl poate propulsa până la 150 km/h. Bateria de 27 kWh este amplasată sub podea şi foloseşte tehnologia Litiu-Ion-Polymer. Graţie tehnologiei respective, Naimo oferă o autonomie de 200 kilometru. Potrivit celor de la Kia, modelul poate fi încărcat la 80% din capacitate în doar 25 de minute graţie unui ciclu de încărcare foarte rapid. În ciclul normal de încărcare, o încărcare completă este realizată în cinci ore şi jumătate.

Via | Kia

Comentarii (6)

  • Opinie
    Superb!
    6 13
  • corect
    o pot parca direct in living :)
    4 3
  • BaditzaEx
    f frumusel & fresh si o motorizare atragatoare
    2 10
  • conceptul p...lii
    nu-ti trebuie prea multa imaginatia ca sa desenezi asa ceva...
    8 4
  • Titlele
    Ce misto este titlele de la toate stirile de ieri. Este mult frumos si ingenioase! Sa traia 1 Aprile! :P
    1 2
  • Bogdan
    denumire articol
    HALAL titlu ati ales... "caterinca" nu e deloc un cuvant demn pentru o revista auto-moto, mai degraba pentru un tabloid gen Click sau Libertatea
    RUSINEEE !!!!
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru