Kia Pro_cee'd - prima schiţă anunţă o generaţie mai agresivă

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.03.2012
Kia a publicat astăzi o schiţă a viitorului Pro_cee'd, modelul compact în trei uşi cu care asiaticii vor ataca Opel Astra GTC începând cu anul viitor.

Kia s-a bucurat de o primire bună pentru noul Cee'd la Salonul Auto de la Geneva. Însă după varianta hatchback şi cea break, era rândul coupe-ului să intre în scenă. Coreenii au publicat astăzi o schiţă care anunţă viitorul Pro_cee'd, varianta cu trei uşi, ceva mai sportivă a modelului compact.

Vândut şi el foarte bine în Europa, Pro_cee'd trebuie să vină cu un plus de sportivitate şi un aer proaspăt. De acest lucru ne vom convinge însă abia anul viitor, când Kia plănuieşte să lanseze pe piaţă coupe-ul.

Schiţa publicată astăzi anunţă un design ceva mai agresiv, tipic unui model cu trei uşi, cu un profil dinamic şi un aspect frontal similar Cee'd-ului, dar ceva mai accentuat. Sub capotă se vor afla aceleaşi motorizări diesel şi benzină, cu puteri cuprinse între 90 şi 135 de cai putere.

Nu este însă exclus să vedem pe viitor şi o versiune propulsată de motorul 1.6 GDI turbo, cu injecţie directă. Unitatea este instalată în prezent pe Veloster Turbo, ceea ce ar înseamna că pe Pro_cee'd am putea asista la o extensie sportivă de 204 cai putere.

Propulsorul îi va permite coupe-ului coreean să emită pretenţii mari în duelul cu Opel Astra GTC, principalul rival european. 

via l autoforum

Comentarii (14)

  • Kia-Kitsch
    Kitsch-ul e in general agresiv, tipator...
    23 33
  • pe cel de mai sus
    e destul sa citesc ce ai scris si numele tau, sa`mi dau seama cat de frustrat esti, in general.
    24 9
  • Catalin
    propunere...
    pentru a nu ne face sange rau, propun utilizatorilor sa posteze doar pe articolele destinate marcilor preferate. Noi sa ramanem cu marca preferata (KIA), ceilalti sa vomite in alta parte. E mai corect, nu-i asa ?
    16 2
  • @mog
    Si tu cine esti, avocatul din oficiu ?

    O sa fie un hit de hothatch cu un max de 135 cp aspirati :) :)

    Cauta-ti alti zei, astia umbla cu pantalonii peticiti
    15 15
  • Aspirat, turbo... 126 cp .... arhisuficient. Dar sper sa o aduca cu automata cu dublu ambreiaj mult promisa.
    Actuala generatie este foarte reusita. Abia astept sa o vad (testez) pe urmatoarea.
    11 8
  • toti amaratii care nu au bani nici de logan isi dau cu parerea de un constructor de masini care a evoluat enorm in ultimii ani.Bravo kia si hyundai!
    14 4
  • @Thor
    sunt avocatul bunului simt, impotriva mistocarelii ieftine.
    dar probabil nici tu nu stii ce`i ala.
    12 5
  • eu am avut ocazia sa merg o perioada cu un picanto din 2005,desi are doar 65 de cai masinuta e f zglobie si energica! consumul f bun fiabilitatea deasemenea.partile ei negative erau lungimea si pe drumurile noastre devine cam zgomotoasa..insa pe drumuri bune ruleaza f bine iar cand esti in e fie la volan fie in dreapta iti da senzatia ca nu esti intro masina de clasa mica datorita bodului destul de mare..da o senzatie mai altfel! nu dau nume dar am mers si cu masini din clase mai mari si aveam senzatia ca stateam pe bord..aveau bordul f mic ..deasemnea ultima varianta de picanto rio si ceed arata f bine si sutn convins ca au remediat problemele cu zgomotul!
    5 5
  • Kia Kopi
    MI-am pierdut respectul pentru Kia de cand copiaza cu nesimtire modelele europene. Spatele luate de la BMW seria 1 (i30), Volvo V60 (i40), Volvo V50 (Ceed combi) si fata, mai nou, luata de la Seria 5 GT (noul Cee'd).
    7 8
  • *****
    @dan ia vezi kia optima care e o bijuterie dupa ce e copiata .... sa nu mai spun ca masina in segmentul ei e peste cele Europene
    4 5
  • ...
    E trist ca multi isi dau cu parerea despre masinile produse de o companie care a crescut enorm in ultimii ani fara ca macar sa le fi condus...momentan,KIA si Hyundai sunt doua marci accesibile si cu preturi corecte pentru ce ofera....bineinteles,intrebarea e pentru cat timp...pot face pariu ca dupa ce vor incepe sa aiba vanzari mai mari,automat vor creste preturile...unde e cerere,e loc si de crescut preturile...
    2 5
  • marius
    de acord
    sunt de acord in totalitate ca cei cu bmw din 98 sau cei care nu au condus nici macar o dacia 1310 in viata lor,ori nu agreaza o anume marca de masina sa nu mai comenteze,sa si tina parerile pentru ei,sau macar sa spuna ceva interesant nu banalitati precum...
    Kitsch-ul e in general agresiv, tipator... :| nu de alta,dar sunteti penibili.
    stima ! si stima kia pentru ce faci!
    7 2
  • baaa
    treziti-va....primiti fiabilitate, primiti calitate...daca si kia/hyundai vi se par kitsch, sunteti penibili....voi ce masini aveti?
    5 5
  • muci tristi
    Auzi la asta de mai sus. Niste muci tristi de care nu a auzit nimeni si-a pierdut el respectul....are el respect domle la unii si la la altii nu :)))))))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru