Kia și Hyundai pregătesc o platformă dedicată mașinilor electrice: primele modele sunt așteptate în 2021

de Daniel Popescu
Luni, 01.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia și Hyundai vor dezvolta o platformă pentru mașini electrice subcompacte și compacte, iar primele modele vor apărea pe piață peste circa doi ani.

Hyundai și Kia au fost luate prin surprindere de cererile mari pentru modelele electrice Kona Electric și e-Niro, care și-au epuizat deja stocurile disponibile.

Prin urmare, grupul asiatic intenționează să dezvolte o platformă dedicată mașinilor electrice, iar aceasta va fi dedicată modelelor subcompacte și compacte. Primele modele ar urma să-și facă apariția pe piață în aproximativ doi ani.

"O nouă platformă dedicată modelelor electrice este la circa doi ani distanță. Cel mai probabil ne vom concentra pe modele subcompacte și compacte", a declarat o sursă din cadrul Grupului Hyundai pentru publicația Auto Express.

Oficialii Hyundai Group oferă deja și o serie de detalii cu privire la designul viitoarelor modele care va fi adaptat la noile generații, în contextul în care tinerii nu mai sunt atrași de mașinile convenționale.

"Când vine vorba despre mașini electrie trebuie să te întrebi dacă vrei ceva science-fiction sau vrei să te conformezi regulilor.

Avem nevoie de ceva care să atragă tinerii și viitoarea generație de clienți de mașini. Aceștia nu sunt atrași de mașini și vor să cumpere altceva", a declarat Luc Donckerwolke, designerul-sef al Grupului Hyundai.

Anterior, Hyundai și Kia au anunțat că vor avea o gamă de 38 de modele electrificate până în 2025, dintre care 14 vor fi electrice.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru