Kia și Hyundai vor investi în “robotica viitorului”: costume exoscheletice pentru angajați vor fi testate până la sfârșitul anului

de Paul Cosma
Miercuri, 24.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia și Hyundai pregătesc investiții consistente în “robotica viitorului” pentru a dezvolta produse care să ușureze munca fizică a angajaților din fabrici. Cei doi constructori vor testa costume exoscheletice menite să îmbunătățească eficiența și să prevină accidentele de muncă.

Producătorii de autovehicule își îndreaptă atenția tot mai mult către noile tehnologii ce țin de robotică sau de inteligența artificială, astfel încât producția lor să fie una mai eficientă, iar angajații să fie expuși la cât mai puține riscuri pe liniile de asamblare.

“Robotica viitorului” este o tendință identificată de cei de la Kia și Hyundai ca fiind o oportunitate de dezvoltare a afacerilor pe termen lung. Cei doi constructori vor să dezvolte o serie de roboți industriali și costume exoscheletice care să vină în ajutorul angajaților din fabrici.

Hyundai Vest Exoskeleton (H-VEX) și Chairless Exoskeleton (H-CEX) sunt două astfel de produse pe care angajații “le poartă” în timpul orelor de lucru atunci când lucrează la mașinile de pe linia de producție.

O divizie de robotică special creată de grupul Hyundai pentru acest proiect va testa cele două costume în perioada următoare. H-CEX (foto) este un sistem ce cântărește aproximativ 1.6 kilograme, care susține angajatul în poziția șezut și îl ajută pe acesta să lucreze fără să-și pună în pericol spatele sau articulațiile.

H-CEX și alte produse asemănătoare vor fi testate de grupul Hyundai la fabricile sale din America de Nord până la sfârșitul anului.

Via Hyundai, Kia

Comentarii (4)

  • omul strage sa zicem 480 de suruburi in 8 ore. ajutat de exoschelet va strange 600. dar daca exoscheletul va fi prugramat sa preia comanda si sa stranga 1000 ?Chaplin a fost vizionar.
    3 2
  • @ fermi

    Skynet is here, cum s-ar spune. Nu avem nicio scuză, John Connor ne-a avertizat de atâtea ori.
    6 2
  • Alte companii folosesc de ceva vreme.
    1 0
  • Scrooge
    Conspiratii dupa Hollywood poti sa faci pana maine sa nu fim infantili si dusi de val cu afirmatiile. Acest exoschelet de 1.6 kg e defapt o proteza a corpului care incetineste uzura sa. Pana acum lumea a fost concentrata pe proteze care sa inlocuiasca diverse parti a corpului uman iar aici tehnoligia e avansata cu mult peste visele noastre, dar in cazul de fata se vine cu ceva nou, ceva care sa optimizeze functiile normale ale corpului uman, idee care oricum nu e noua.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru