Salonul Auto de la Paris 2014

Kia Sorento: primele schiţe trădează designul noii generaţii

Publicat Marti, 22.07.2014
de Bogdan Mirică
Comenteaza 2
Kia Sorento: primele schiţe trădează designul noii generaţii - Poza 1
Kia Sorento: primele schiţe trădează designul noii generaţii - Poza 2
Kia va prezenta în toamna acestui an noua generaţie a modelului Sorento. Designul SUV-ului coreean a fost deja trădat de o serie de schiţe.

Kia se pregăteşte să reîntinerească vârful său de gamă, SUV-ul Sorento. Coreenii lucrează în prezent la noua generaţie, programată să ajungă pe piaţă în cursul anului viitor.

Până atunci însă, avem o serie de schiţe care trădează designul SUV-ului asiatic. Imaginile anunţă un SUV ceva mai sportiv, cu o grilă nouă, aliniată filosofiei „Tiger Nose” împământenită de Peter Schreyer, fostul designer şef, actualmente omul care conduce destinele companiei.

Noua linia de design va miza pe agresivitate, sugerată de blocuri optice uşor ascuţite, de un profil cu personalitate şi de un spoiler frontal cu prize de aer generoase. Posteriorul va deveni şi el ceva mai bine conturat, cu blocuri optice mai mari şi cu un deflector fals. Jantele din aliaj vor fi desenate tot după principiul sportivităţii.

Urmareste Automarket
Nu există informaţii despre gama de motorizări, însă, cel mai probabil, Kia se va rezuma la îmbunătăţirea unităţilor actuale: 2.0 litri benzină şi 2.2 litri diesel.
Pe piaţa de peste Ocean, Sorento va beneficia şi de un V6 GDI de 3.3 litri.

Dezvăluirea oficială este aşteptată să se concretizeze mai întâi în Coreea de Sud, în luna septembrie, pentru ca debutul mondial în faţa publicului să aibă loc două luni mai târziu, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Vânzările vor demara abia anul viitor.


Comentarii (2)

  • Nu vad nici o diferenta.
    0 3
  • Livorno
    neah, e prea cuminte, fata de generatia actuala.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru