Kia Soul facelift - primele imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.10.2011
Primele imagini ale faceliftului operat de Kia pe actualul Soul trădează diferenţe estetice minore în partea frontală. Modificări importante vor avea loc însă sub capotă.

Esential

140 de cai putere oferă motorul pe benzină cu injecţie directă.
10 secunde îi sunt necesare lui Soul pentru a atinge 100 km/h când este echipat cu motorul de 140 cai putere.
15 mm este diferenţa de lungime între actualul Soul şi facelift.

După faceliftul dedicat pieţei americane, Kia Soul se pregăteşte să debarce într-o formă restilizată şi pe Bătrânul Continent. Revista britanică AutoExpress a publicat o serie de imagini neoficiale ale faceliftului operat de coreeni, trădând astfel micile modificări estetice.

Cum era de aşteptat, Soul preia grila radiatorului de la ceilalţi fraţi mai actuali, Picanto şi Rio, adoptă lumini diurne cu LED, poziţionate sub blocurile optice faţă, şi îşi schimbă designul spoilerelor frontal şi posterior. În plus, faceliftul ne va aduce în faţă un Soul mai mare cu 15 mm.

La interior, publicul se aştepta la oferirea unei opţiuni de climatizare automată, însă prima imagine dovedeşte că totul a rămas manual. Constructorul a promis această îmbunătăţire în urmă cu doi ani, deci ne putem aştepta la regăsirea ei în lista de opţionale.

Motorizări noi sau îmbunătăţite

La capitolul motorizări, noutatea absolută va fi reprezentată de motorul pe benzină de 1.6 litri, cu injecţie directă, ce poate oferi 140 de cai putere. Este acelaşi motor pe care grupul Hyundai-Kia îl foloseşte în prezent pe Veloster.

Unitatea cu patru cilindri poate ajuta Soul să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 10 secunde, păstrând în acelaşi timp o rată a emisiilor de 149 g/km.

Din lista motorizărilor nu va lipsi nici unitatea diesel 1.6 CRDi, care păstrează aceeaşi valoare a puterii totale, 128 de cai, dar reuşeşte să îşi îmbunătăţească acceleraţia de la 0 la 100 km/h şi să reducă emisiile de la 137 la 130 de g/km.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • autofan
    nu se vinde asta
    la noi kia soul a fost mai mult un esec
    11 2
  • ADRIAN FLORARAU
    BA TE CONTRAZIC LA NOI ROMANI PRIND BINE LA FEMEI...CA LOR L PLAC INSTRUMENTELE MICI e.t.c
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru