Kia Sportage a primit o nouă generație: primele imagini neoficiale

de Sebastian Toma
Vineri, 21.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Sportage, SUV-ul compact al mărcii din Coreea de Sud, este programat pentru debut în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Până atunci, cei de la Korean Car Blog au obținut câteva imagini ale modelului înainte de prezentarea oficială.

Kia Sportage a ajuns la cea de-a patra generație. SUV-ul compact al mărcii din Coreea de Sud este programat pentru prezentarea oficială în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, dar pe internet au apărut deja mai multe imagini neoficiale cu acest model în varianta de serie. Printre cadrele surprinse se numără atât imagini cu un vehicul care așteaptă să fie transportat în altă parte, cât și cadre care par să fie din setul de fotografii oficiale realizat de marcă. Până la prezentarea oficială, acestea sunt singurele imagini ale celui mai recent model din gama Kia.

Kia Sportage primește o nouă generație în toamnă: iată primele schițe ale noului model

Noul Sportage a fost desenat de o echipă din Europa și are linii care amintesc de Sorento, îmbinate cu forme noi. În timp ce posteriorul și profilul nu sunt neapărat noi pentru Kia, blocurile optice frontale marchează o schimbare curajoasă de la vechiul Sportage, în timp ce grila frontală "tiger nose" i se potrivește de minune SUV-ului coreean. Raportându-ne la restul gamei Kia, noul Sportage pare să preia elemente stilistice și de la Optima, în special la nivelul interiorului.

Așa arată din spate noul Kia Sportage.

Urmareste Automarket
Prezentarea oficială a noii generații Kia Sportage va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, programat în luna septembrie a anului curent. Cel mai probabil, debutul comercial al noului model va avea loc până la finalul acestui an.
Tucson, fratele de platformă al lui Sportage, a fost prezentat în primăvara anului curent și a debutat comercial în vară.

Via Korean Car Blog | Motorautority 

Comentarii (18)

  • Scorpionul_negru
    Arata formidabil ! Super design !
    13 19
  • Spatele e superb, masiv, sportiv-elegant și masculin. Fața nu. Zici că e gândac din față. Îmi amintește de Subaru Tribeca, cel care a primit facelift la 1-2 ani de la lansare de urât ce era privit frontal.
    26 11
  • alexandru
    Parca generatia actuala/ultima arata mai bine, mai inchegata la design....cand ma uit la noul sportage parca ceva nu e la locul lui...parca prea multe lucruri puse pe acolo care probabil nu sunt la locul lor sau nu sunt prea bine organizate....m-am speriat un pic cand am vazut fata...spatele e cum e. Nu prea ma atrage pe mine personal designul, mi se pare un downgrade fata de generatia actuala la capitolul asta, ca si la Ceed....unde faceliftul mi se pare fortat la capitolul design exterior. Pacat
    15 4
  • Grupul Hyundai - Kia are o ofensivă de mari proporții pe toate piețele. Zilele trecute am văzut noul Tucson. E o realizare excepțională la nivel ”optic”. Voi face un drive-test și pentru partea mecanică. Acest Sportage e mai jos ca nivel ”optic” insă e normal caci e varianta mai ieftină a grupului în această clasă. Și așa, pare o realizare ok.
    8 12
  • Nissan Juke are fata mai putin urata ca acesta
    8 10
  • Are o fata simpatica iar interiorul e foarte ergonomic si probabil ca bun calitativ, cu materiale moi, asa cum Kia ne-a obisnuit in ultima vreme (Hyundai inca are probleme la capitolul respectiv). La nivel mondial H-K sunt pe locul 5 si urca. Vor depasi Renault-Nissan care se afla momentan pe locul 4 si vor ataca batranul GM de pe locul 3. Asta in urmatorii 10 ani. Amintiti-va de clasament!
    14 12
  • Fata e urata, n-am ce zice. Dar e de apreciat ca sunt chiar curajosi cu acest nou design.
    6 1
  • Arata fabulos de bine. Imi place ca luminile de zi tip led le-au plasat jos ca si la C''EED GT. Interiorul imi suna a premium, judecand dupa ergonomie, dotari, si materiale. La partea de motorizari, e clar ca varianta turbo benzina 1.6 de 175 CP va indoi concurenta pe acest nivel de putere.
    6 8
  • O marcă ce se străduiește... În schimb service-ul lor (în Ro.partea de S-E) e sub orice critică.
    5 3
  • Ei spun ca este un model nou. Dar pun pariu ca este bazat pe actualul model. Linia laterala este cam.....aproape...destul de.....asemanatoare cu a actualului model :) Au facut exact cum au facut si cei de la Opel cu Corsa. Sunt curios cand vor aparea datele tehnice: vom regasi acelasi ampatament?
    2 2
  • o masca frontala de plastic urata si faruri cu prea multe colturi..in rest e ok! FARURILE ACTUALEI GENERATII ARATA MAI BINE,,
    4 3
  • Alex Radoi
    Nu-mi plac farurile, parca-s transplantate de pe Peugeot 407. Neinspirata alegere...
    3 3
  • Echipa din Europa care a realizat design-ul a dat kicks .
    Este mai mult decat urata.
    Actuala generatie este clar mai reusita. Daca pana acum design-ul era un avantaj la Kia Sportage , acum l-au pierdut si pe acesta. Kia inca nu este un brand care daca face greseli sunt trecuta cu vederea usor , acest design o sa se reflecte in vanzari care in loc sa creasca serios datorita lansarii unui nou model ar putea stagna. Este doar o predictie.

    Design-ul mai bine era facut de cei care l-au realizat la generatia anteriora decat sa lase pe altii sa experimenteze.
    Interiorul este depasit pentru un SUV lansat in 2015. Aici trebuie sa vedem si preturile , daca se pozitioneaza mai jos atunci este ok.
    3 5
  • Privit din fata, zona superioara aduce a Porsche...
    Grila frontala pare exagerata, parca a trecut motorul prin ea...
    In rest nu-i rea, poate au modificat si suspensia la face lift.
    4 2
  • Mie imi place mult masina. Nu inteleg cum unii pot spune ca design-ul actualei generatii este mai frumos cand modelul nou arata atat de bine! Mi se pare mai frumoasa decat Mazda, Opel, Renault sau Suzuki dar intr-adevar noul Hyundai Tucson arata mai bine.
    4 3
  • @@ Design-ul e subiectiv. Insa cu ce e depasit interiorul pentru 2015? E mai ergonomic decat cel de la Kadjar de exemplu, avand CC montat unde trebuie si ecranul orientat inspre sofer. Plus ca in general Kia are materiale mai bune decat Renault in ultima vreme.

    Preferai probabil un interior ca la Tiguan-ul de baza, adica cu un volan ca acum 15 ani, fara butoane...
    3 3
  • "va face, va drege..." ok, acum trezeste-te din visare!
    4 5
  • @Predecesorul meu no-name
    Trebuie doar sa privesti istoric industria auto asiatica. Japonezii au copiat initial. Coreenii au copiat initial. Cine a ajuns pe primul loc la productie dupa 80 de ani de dominatie GM? Toyota. Ce se inampla momentan in industria electronica? Samsung si LG au dus in uitare Sony, Toshiba si alti giganti japonezi. Fie ca vorbim de mobile, televizoare...Industria auto japoneza va fi depasita de cea coreeana dintr-un motiv foarte simplu: coreeni se adapteaza la piata. In Europa folosesc design-eri europeni si multe modele sunt produse acolo. Valabil si pentru SUA. Japonezii ce fac? Modele globale (mai putin Nissan care e in parteneriat cu Renault si stiu mai bine ce trebuie sa faca ca sa vanda si pe piata europeana).
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru