Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Kia Sportage primește o nouă generație în toamnă: iată primele schițe ale noului model

Publicat Luni, 17.08.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 28
Kia Sportage primește o nouă generație în toamnă: iată primele schițe ale noului model - Poza 1
Kia Sportage primește o nouă generație în toamnă: iată primele schițe ale noului model - Poza 2
Kia Sportage primește o nouă generație în toamnă: iată primele schițe ale noului model - Poza 3
Kia a prezentat trei schițe oficiale ale noii generații Sportage. SUV-ul va debuta în varianta de serie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Kia Sportage va primi în această toamnă o nouă generație, programată pentru prezentare la Salonul Auto de la Frankfurt. SUV-ul coreean ajunge la a patra generație și se mândrește cu un design nou, un interior schimbat și cu o platformă nouă. Donatorul platformei tehnice este Hyundai Tucson, fratele său de concern, în timp ce interiorul ne arată un salt important de la vechea generație, iar exteriorul prezintă o adaptare a liniilor celor mai recente concepte realizate de constructor la caroseria de SUV compact.

La nivelul habitaclului, remarcăm linii care amintesc de modelele Optima și Sorento. Interiorul noului Sportage prezintă noi ornamente, un volan sport, scaune față mai bine profilate și un ecran tactil de dimensiuni mari care va juca rolul de interfață multimedia. Designerii au echipat modelul din schițele oficiale și cu iluminare ambientală de culoare roșie, dar nu este clar dacă aceasta va ajunge și pe varianta de serie a lui Sportage.

Această schiță prefigurează interiorul viitorului Sportage.

Urmareste Automarket
Prezentarea oficială a noii generații Kia Sportage va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, programat în luna septembrie a anului curent. Cel mai probabil, debutul comercial al noului model va avea loc până la finalul acestui an.
Tucson, fratele de platformă al lui Sportage, a fost prezentat în primăvara anului curent și a debutat comercial în vară.

Via Kia


Comentarii (28)

  • Păcat de marcă. Au niște service-uri sub orice critică în partea de sud-est a țării.
    12 10
  • In curand Kia-Hyundai vor ocupa locul unu mondial, si asta datorita politicii agresive.
    11 5
  • @x curandul respectiv va mai dura 10 ani cel putin si nu e garantat. Gandeste-te ca momentan sunt pe 5 in spatele Toyota/VW (aici nu se stie cine e anul asta pe primul loc), GM si Renault-Nissan.

    Plus ca mare crestere a Hyundai-Kia s-a datorat in prima faza a apartenentei la low-cost (in special anii 80-90), iar in a doua faza (odata cu trecerea la volum) a promovarii unor preturi mai mici (hai sa zic stil Renaul sau Skoda) in comparatie cu producatorii traditionali de volum (Peugeot, VW, Opel). Vezi Kia Cee'd la prima generatie. Problema e ca in ultimii 2-3 ani au marit preturile considerabil si au ajuns ca unele modele sa coste la fel cu cele ale unor producatori mult mai cunoscuti, cu mai multa istorie in spate. E de vazut daca vor avea succes-ul din 2009-2014 si in 2015-2020...
    24 11
  • Hyundai si Kia , sunt in stare sa tavaleasca pe jos cu marci premium slabute ca BMW, Mercedes si Audi, in curand noua generatie Equus isi va spune cuvantul.

    Hyundai Genesis are o rigiditate torsionala cu 24% mai buna decat BMW si Mercedes ( M si AMG ) Are un sistem cu camere video si senzori care franeaza automat la detectarea radarelor fixe ( prima inovatie de acest gen din industria auto )Are un sistem de climatizare foarte sofisticat fata de BMW, Audi si Mercedes ( doar Lexus GS il bate cu functia Nanoe S Flow ) Are cel mai performant diferential cu alunecare limitata din segment Are cea mai mare garantie din segment.
    20 28
  • @Lano Vorbesti de modele care-s vandute numai in SUA...deci oricum nu prea conteaza pentru noi...
    10 10
  • Măi Lano, mai bine ne-ai vorbi de Terminator Genesis, decât de Hyundai, ai fi mai simpatic. De Mazda nimic?
    24 9
  • @Andy, doar in SUA ? Pe bune ? I-a de aici test in romana :


    https://www.youtube.com/watch?v=_wA9zq6dtQ0

    Aici unul si cu Sonata tot in romana :


    https://www.youtube.com/watch?v=TFyqhFYyxGA
    10 18
  • @dan_grc, te bagi ca musca in lapte. Vrei sa pari destept, dar nu prea reusesti . Se scrie ''Terminator Genisys'' mai corect. Acum oftica-te ca Hyundai face muci masini premium din gama BMW . Si am sa dau cateva exemple :

    ( 2008 ) Hyundai Genesis coupe 3.8 V6 24V 306 Hp 0-100 > 6 sec
    ( 2015 ) BMW 435i 306 Hp 0-100 >5,5 sec

    Asadar ?
    11 21
  • Acum e acum : Genesis coupe costa 34.680 euro.

    BMW 435i costa putin peste 50.000 euro. Deci cum facem ? Cumparam BMW doar sa ne dam ''cool'' si sa ascultam manele ?
    12 18
  • Arata foarte interesant. Liniile aduc aminte de Alfa Romeo si poate chiar Aston Martin. Le iese cu design-ul de cand l-au angajat Peter Schreyer.
    10 8
  • Hyundai Equus 5.0 430 CP 0-100 > 5,8 sec . Pret = 84.000 euro

    BMW 760LI 544CP ( ATENTIE MARE cu 114 cp in plus ) > 0-100 > 4,6 sec . Doar atat ? Pret = 167.799 €

    Deci practic BMW-ul costa de doua ori, iar performantele in acceleratie sunt insesizabile. Doar un pilot va simtii diferenta minuscula. La lux este clar sub Equus.
    11 18
  • Lano, dar Hyundai Accent-ul tău, cam cu cât e mai bun decât omologul de la BMW? Hai să nu comparăm mere cu semințe de floarea soarelui...
    21 10
  • @Beewhore, eu nu detin Hyundai Accent, asta in cazul in care vrei sa stii. Eu detin un Suzuki Ignis din 2007 4x4 . Nu conteaza

    Cu atat mai GRAV daca ( merele ) Hyundai ( marca de volum ), bate ( semintele ) BMW ( o marca gandita de la zero ca fiind premium ) cu anumite modele de varf de lancie. NU ?
    11 19
  • Puteti sa dati cate minusuri vreti, asta nu va contesta faptul ca BMW este mai bun. Si voi demonstra prin toate mijloacele posibile, daca vreti. Poate cascati ochii mai bn ca sunteti cam inapoiati ca sa comentati fenomnul auto.
    10 19
  • @Lanoff conform caror studii Hyundai "face muci' Mercedes si BMW ?
    Eu personal aleg sa dau 50.000 de euro decat 34.000, pentru ca in BMW semintele au un gust mai bun, sincer.
    Sunt masini mai bune decat unele Ferrari, mult mai ieftine, dar vezi tu... Sigla aia Ferrari inseamna ceva, sigla Hyundai nu inseamna nimic in lumea auto, e atat de simplu. Stiu, o sa pufnesti ca o vipera aroganta, o sa ma scuipi, dar asta e purul adevar, Hyundai are 0 pedigree, iar oamenii dau bani grei pe pedigree, asta-i o buna parte din motivul pentru care Mercedes si BMW vand mai mult decat unele marci de volum si bat Lexus si in Japonia.

    Intreaba-te pe cate modele Hyundai, Kia sau Lexus a concurat Nelson Piquet, Jacky Ickx, James Hunt, Niki Lauda, Clay Ragazzoni, Stig Blomqvist, Walter Rohrl, Stirling Moss si asa mai departe.
    Hyundai a avut o prezenta foarte timida in raliuri, fara sa impresioneze prea mult.
    19 12
  • A contesta inseamna a pune la indoiala, adica in contextul dat recunosti suprematia BMW. Lasa masinile si studiaza limba romana poate ai mai multe reusite.
    16 9
  • @Lano Testul in romana e de amorul artei. La noi I40 e nava amiral, Sonata si celelalte modele enumerate de tine nu sunt aduse. Nici Accent-ul nou (care arata chiar foarte bine si e in SUA vandut de cativa ani) nu s-au obosit sa-l aduca. Prefera sa vanda I20...

    E foarte curios ca vand Elantra in Europa in conditiile in care au I30.
    8 5
  • @Andy, Sonata mi se pare ceva mai mare decat I40, chiar daca sunt din aceeasi liga. Chiar cel care testa a adus in vedere acest aspect. La noi se comercializeaza numai prim furnizorul ''Dom Automobile- premium cars for premium peoples'' .
    9 15
  • A cumpara un produs venit pe piata gri...e aiurea si riscant mai ales dpdv al garantiei. Plus, ca acum ca sa glumesc, testele pe care ni le-ai aratat sunt in moldoveneasca :-P
    9 9
  • @Andy, ''Dom Automobile'' garanteaza si deservirea tehnica a automobilelor, au chiar si service multi-brand.

    In rest, la ultima fraza, ce sa zic, am vazut si teste in ''limba americana'' :))))))))) =)))))
    9 17
  • un oarecare
    hahahahaha. BMW seria 3 nu pute nici pe langa Kia Optima model precedent, dar asta din 2015 ?
    6 16
  • Ce-ai facut ma, iar ti-ai dat voturi pozitive si iar ai ajuns tavalit?
    8 4
  • @Lano Daca ofera aceeasi garantie pe care o ofera Quickmobile la mobilele aduse din Asia (care nu se gasesc pe pietele americane si europene oficial) atunci chiar nu merita tinand cont cat e valoare unei masini si stiind cu totii cum e garantia in Romania mai ales in cazul masinilor. Majoritatea service-urilor sunt destul de neserioase, fiind valabil si in cazul celor care tin de reprezentante chiar...

    Si n-ai inteles gluma mea...limba moldoveneasca chiar exista oficial si este numele limbii romane in Republica Moldova (de unde sunt testerii din filmuletele tale). Americana se numeste oficial engleza americana deci nu au uitat originea spre deosebire de moldoveni care puteau sa-i zica romana moldoveneasca sau doar romana.
    6 1
  • @Andy,

    ''Dom Automobile'' este o companie serioasa, aduce chiar si hypercaruri precum Mclaren, Keniggseg, Bugatti, etc.Vrei sa zici ca nici astea nu merita ? Majoritatea service-urilor din RO intr-adevar sunt neserioase, insa este de ajuns sa te duci o singura data, apoi iti faci ''relatii rapid'' ( intelegi tu ) . Eu la Suzuki, din fericire am o cunostiinta , insa a fost de ajuns sa ma duc de doua ori, si deja ma cunosc toti mecanicii. Cand nu-l gasesc pe el, ma ajuta ceilalti, deci totul decurge destul de bine.


    PS; am inteles destul de bine gluma ta, altfel nu as fi raspuns cu acelasi umor pe seama ''limbii americane'' :)))))). Stiu unde este realizat testul, si am vrut sa iti demonstrez ca nu se vinde doar in SUA. Drept dovada , daca vrei sa cumperi un Hyundai Equus sau Genesis, chiar mai ieftin cu cateva mii de euro decat ti-l ofera Dom Auto RO,il poti achizitiona din RM ( nu-i nici departe ), iar preturile vin cu acciza, nu ca la noi cu TVA de 24%.
    1 4
  • Acum sincer mie nu imi place asa mult marca Hyundai, dar am primit 10 ei ca sa face aici 20 postari pro Hyundai.
    amu ca am terminat ma pot intoarce la realitate
    2 2
  • TOT UN RAHAT DE MASINA ESTE
    3 5
  • @Lano E interesanta treaba cu cumparatul din RM. O sa ma interesez pe viitor. Parca nu au semnat inca acordul de liber schimb cu UE nu? Nu stiu insa daca nu platesti TVA-ul la noi cand faci vama...
    3 0
  • @A Si tie iti pute gura intr-un mare hal. Ha ha ha!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru