Kia va introduce versiuni micro-hibrid pentru Sportage și Cee’d: tehnologia ar putea ajunge și pe viitorul Niro EV

de Petre Barac
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat introducerea unor versiuni micro-hibrid pentru modelele Sportage și Cee’d. Tehnologia ar putea să fie adoptată și de viitorul SUV electric Niro EV.

Sud-coreenii de la Kia sunt preocupați de extinderea și dezvoltarea gamei lor electrice, odată cu apariția unor norme mai stricte privind reducerea emisiilor de CO2 la nivel european.

Producătorul asiatic a început deja să ofere versiuni electrice pentru modelele sale, cum ar fi Kia Soul EV, și, în plus, se gândește la același tratament pentru noul Stonic. De asemenea, să nu uităm că pe drum se mai află și SUV-ul electric Kia Niro EV.

În plus, Kia a anunțat că va introduce versiuni micro-hibrid pentru modelele Sportage și Cee’d, tehnologia fiind luată în calcul și pentru Niro EV.

În Europa există cerere pentru tehnologia mild-hybrid, așa că ne concentrăm la asta pentru modelul Sportage, cât și pentru viitoarea generație Cee’d”, a declarat Woong Chul Yang, vicepreședintele Hyundai Motor Group (proprietarul Kia).

Versiunea micro-hibrid presupune o baterie care va stoca surplusul de energie pentru alimentarea unor consumatori precum radio-ul sau aerul condiționat.

Până în 2025, Kia promite 16 modele noi electrificate (electrice sau hibride), precum și introducerea unor vehicule autonome de Nivel 4 în cadrul “orașelor inteligente” (până în 2021).

Via Autoexpress

Comentarii (1)

  • "Mari" consumatori,,radioul si ac ul! Deja a aparut Niro plug in https://www.caranddriver.com/reviews/2018-kia-niro-plug-in-hybrid-first-drive-review
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru