Kia va prezenta conceptul unui crossover decapotabil bazat pe Soul

de Sebastian Toma
Joi, 05.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat un teaser al conceptului Trail'ster, pe care îl va expune la Salonul Auto de la Chicago. Acesta este un crossover decapotabil bazat pe Soul şi are un sistem de propulsie hibrid care asigură şi tracţiune integrală.

Kia Trail'ster este cel mai recent concept al mărcii coreene şi reprezintă o variantă decapotabilă şi cu tracţiune integrală şi sistem hibrid a lui Soul. Modelul va fi dezvelit abia la Salonul Auto de la Chicago, unde va prezenta viziunea Kia asupra unui vehicul unic, destinat celor care trăiesc în oraş dar sunt aventurieri şi apreciază natura. Printre trăsăturile lui Trail'ster se numără un plafon parţial decapotabil din material textil şi un sistem de tracţiune integrală care foloseşte un motor electric montat la nivelul punţii spate. Cel mai probabil, vorbim despre o variantă hibridă dezvoltată pe platforma lui Soul.

Design-ul lui Trail'ster promite să fie îndrăzneţ şi să fie inspirat din modelele dedicate off-road-ului. Primele imagini teaser ale acestui concept par să confirme această ipoteză, fiind prezentate bosaje ale roţilor mărite cu ornamente din plastic cauciucat şi care ascund anvelope potrivite pentru ieşirile de pe drumurile asfaltate.

Contrar destinului majorităţii conceptelor, Trail'ster este aşteptat să ajungă în producţie în viitorul apropiat, cu toate că varianta de serie nu se va bucura chiar de toate elementele pe care le are conceptul.

Urmareste Automarket
Încă de la publicarea acestor imagini teaser, cei de la Kia promit un sistem e-AWD, ceea ce înseamnă un sistem de tracţiune integrală care nu prezintă o legătură mecanică între puntea faţă şi puntea spate.
Acest tip de sistem este, în esenţă, un sistem hibrid care desparte unitatea cu ardere internă de motorul electric şi îl foloseşte pe cel din urmă pentru a angrena roţile din spate, în timp ce puntea faţă este animată de propulsorul convenţional.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru