Kia va produce un hot hatch bazat pe modelul Cee'd

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 25.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii mărcii coreene au confirmat că for produce un rival pentru Golf GTI și Focus ST. Viitorul Kia Cee'd va fi animat de motor turbo de doi litri și 220-230 CP.

Oficialii mărcii Kia au confirmat pentru ziariștii britanici de la Autocar că vor produce o versiune puternică a modelului Cee'd. Viitorul hothatch va fi bazat pe modelul Kia Cee'd cu trei portiere al cărui design va fi influențat de conceptul Koup, prezentat la Salonul Auto de la New York din 2008.

Viitoarea versiune puternică a modelului Kia Cee'd va fi un rival pentru Volkswagen Golf GTi sau Ford Focus ST. Coreenii au confirmat că lucrează la un motorul turbo de doi litri și o suspensie specială pentru hot hatch-ul Cee'd. Puterea la care ne putem aștepta se va situa undeva între 220 și 230 CP.

Oficialii Kia spun că vor să intre și pe piața decapotabilelor din Europa. Kia avea planuri pentru o versiune decapotabilă a modelului Soul bazat pe conceptul Kia Soulster. Dar zvonurile privind acest model Kia decapotabil sunt contradictorii. Presa britanică raportează că modelul va intra în producție în 2014, în timp ce ziariștii din America spun că Kia a renunțat la acest model și se va concentra doar pe hot hatch-ul Cee'd.

Via Autocar / Car&Driver

Comentarii (1)

  • motorul turbo de 2l gdi il au deja in 2 versiuni de putere, pe genesis.
    2.0L Turbo Theta I4: 210 hp (160 kW)
    2.0L Turbo Theta I4: 271 hp (202 kW)
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru