Koenigsegg dezvaluie doua editii speciale la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.02.2008
Constructorul suedez Koenigsegg va dezvalui la Geneva doua editii speciale ale supercarurilor CCX si CCXR.

Esential

1.500.000 de euro costa editia speciala Koenigsegg CCXR pe etanol.
1018 cai putere dezvolta Koenigsegg CCXR Edition.
14 exemplare ale editiei speciale Koenigsegg CCX vor fi produse.

Salonul Auto de la Geneva va marca si prezenta a doua premiere cu caracter exclusivist. Este vorba de Koenigsegg care va dezvalui doua editii speciale ale modelelor CCX si CCXR. Special Edition va fi numele celor doua noi editii, care vor fi produse intr-un numar foarte limitat.

CCX Edition va beneficia de serviciile unui propulsor V8 de 4.8 litri supraalimentat care dezvolta 888 de cai putere si va fi produs in doar 14 exemplare. De cealalta parte, CCXR Edition poate fi alimentat cu biocombustibil si poate dezvolta 1018 cai putere, productia sa urmand sa se rezume la doar 6 exemplare.

Editiile speciale vor fi orientate mai mult catre circuit si vor dispune, in plus fata de cele standard, de suspensii mai rigide, bare anti-ruliu si o caroserie mai coborata. La exterior, modificarile sunt vizibile si includ o caroserie in intregime din carbon, un eleron ajustabil, o priza de aer mai larga inglobata in spoilerul fata si praguri laterale cu fante mari de admisie.

La interior, pasagerii nu vor duce lipsa de confort si de o personalizare atenta.

Tapiserie si covorase din piele, insertii de aluminiu in praguri, un instrumentar de bord redesenat si o consola centrala modificata sunt doar cateva din elementele ce personalizeaza interiorul editiilor speciale.

In echiparea standard, viitorii clienti vor beneficia si de jante din carbon cu un design unic, camera pentru mersul cu spatele, navigatie prin satelit si Bluetooth, amplificatoare conectate la un sistem audio de inalta performanta si un sistem de evacuare Inconell.

Exclusivitatea modelelor este asigurata si de pretul exorbitant fixat de constructorul suedez: 1.330.000 de euro pentru versiunea CCX si 1.500.000 de euro pentru CCXR. Livrarile vor incepe chiar la Salonul de la Geneva, unde constructorul de nisa va dezvalui in premiera cele doua editii speciale.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru