Koenigsegg promite un hypercar mai puternic decât Agera RS: noul model va fi prezentat anul viitor la Geneva

de Petre Barac
Luni, 12.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg a anunțat un înlocuitor mai puternic pentru Agera RS, iar noul hypercar va fi prezentat anul viitor la Salonul Auto de la Geneva, potrivit unei declarații a șefului companiei.

La sfârșitul anului trecut, Koenigsegg Agera RS a devenit cea mai rapidă mașină de serie din lume. Suedezii au reușit atunci să atingă o viteză medie de 447 km/h, în urma a două curse efectuate pe un drum închis între Las Vegas și orașul Pahrump din statul american Nevada.

Compania a dezvăluit că modelul Agera RS va avea un succesor mult mai puternic, iar noul hypercar va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva din 2019.

“Pregătim un înlocuitor pentru Agera RS. Va fi o mașină croită mai degrabă pentru circuit, mult mai puternică decât Agera RS,” a declarat Christian von Koenigsegg.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii, însă au apărut speculații că viitorul model va beneficia de un motor V8 biturbo de 5.0 litri, ce ar urma să ofere peste 1.360 de cai putere.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru