Koenigsegg vine la Geneva cu Agera R

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 27.02.2011
Suedezii de la Koenigsegg vor prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea R a supercar-ului Agera. Aceasta livrează 1.115 cai putere şi dezvoltă 1.120 Nm.

Producătorul suedez de maşini de lux Koenigsegg va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea R a lui Agera. Sub capota lui Agera R regăsim un propulsor V8 de 5.0 litri capabil să producă 1.115 cai putere şi care dezvoltă un cuplu motor maxim de 1.120 Nm.

"Bestia" suedeză transmite roţilor cei 1.115 cai putere prin intermediul unei cutii de viteze cu şapte rapoarte şi dublu-ambreiaj. La exterior, supercar-ul suedez dispune de un set de jante ce au rol în maximizarea forţei de apăsare, iar pneurile de provenienţă Michelin au fost concepute special pentru Agera R.

Primul exemplar al lui Agera R a fost livrat acum două săptămâni familiei regale din Oman. Preţul cerut de Koenigsegg pentru pachetul R este de 155.000 de euro, sumă care se adaugă la cei 1.025.000 de euro, valoarea versiunii de bază a lui Agera.

Via | Autoblog

Comentarii (8)

  • Agera R
    Agera arata mai bine ca Veyron.
    Astept sa apara SSC Ultimate Aero 2,sigur isi va recapata titlul de cea mai rapida masina de serie.
    17 17
  • frana
    FRANAREA LA VITEZE MARI ESTE O PROBLEMA. AM INVENTAT FRANA FARA ADERENTA RITILOR DE 10 ORI MAI EFICIENTA DECAT ORICE FRANE.
    0 10
  • Devorattor
    SUPER CAR!
    Intr-adevar arata muult mai bine decat Veyron, care are un design imbatranit. Pacat ca nu are aceeasi popularitate, desi se observa de la o posta ca bate la cur orice supercar.
    7 7
  • @ Devorattor, SSC
    Lipsa banilor isi spune cuvantul in performantele Koenigsegg
    Koenigsegg nu a furnizat inca performantele modelului Agera R, dar cele ale versiunii de baza Agera sunt cunoscute : putere 1010 CP, 0-100 km/h : 3.1 s, greutate aprox. 1,350 kg . Ceea ce trebuie sa recunoastem ca nu sunt fenomenale . Noul Lamborghini Aventador ( http://www.supercars.net/cars/5139.html ) in versiunea standard de 700 CP ( va urma in scurt timp versiunea SV ) atinge 100 km/h in 2.9 s si va avea un pret de 350,000 euro, mult mai mic decat Koenigsegg . Si sa nu uitam ca Veyron este cu aprox. 600 kg mai greu decat Koenigsegg Agera si cu toate acestea este mai performant .
    8 2
  • Seici
    Bine ca si-au luat Agera.Asa vor scapa mai repede de demonstranti.
    3 0
  • frane
    Franarea la viteze mari este o problema .Este nevoie de sute de metri distanta de oprire la asemenea masini. Am inventat un sistem de franare care opreste in 10%din diistanta de franare ale celor mai tari frane . matei_baidoc@yahoo.fr
    2 1
  • Vasilica
    Conceptul asta de design, mi se pare destul de depasit.Performantele masinii sunt bestiale dar tot in urma Veyron-ului.
    4 0
  • @Matei
    Cum? Ca in familia Flinstone?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru