Kona este doar începutul: Hyundai va lansa un SUV de oraș și unul de clasă mare pentru a acoperi toate segmentele

de Daniel Popescu
Marti, 13.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va lansa în 2020 un SUV de oraș care va fi urmat de un SUV de clasă mare pentru a acoperi, împreună cu Kona, Tucson și Santa Fe, toate segmentele de piață.

Hyundai a dezvăluit în această săptămână noul Kona, un model de clasă mică cu care completează gama SUV-urilor din care mai fac parte compacta Tucson și modelul de segment D Santa Fe.

Cu ocazia evenimentului de lansare din Coreea de Sud, constructorul asiatic a dezvăluit însă că intenționează să lanseze alte două SUV-uri în cele două segmente care nu au fost încă acoperite.

Astfel, pentru 2020 trebuie să ne așteptăm la un SUV de oraș din clasa A dedicat în special piețelor emergente, iar ulterior își va face apariția și un SUV de segment E, care se va adresa în special pieței nord-americane. De altfel, nu este clar dacă cele două noi SUV-uri vor fi disponibile și pe piața europeană.

"Planul nostru este ca până în 2020 să dezvoltăm un SUV de segment A mai mic decât Kona, pentru a putea acoperi gama SUV-urilor de la segmentul A la segmentul E, așa că vom lansa și un SUV de segment E mai mare decât Santa Fe. Vrem o linie completă de SUV-uri pentru a răspunde la nevoile clienților", afirmă Eui-sun Chung, vicepreședintele Hyundai.

De asemenea, Hyundai a confirmat informațiile apărute anterior în presa internațională potrivit cărora noul Kona va avea și o versiune electrică începând din 2018, care ar putea avea o autonomie de până la 400 de kilometri.

"Până anul viitor vom lansa vehiculul electric Kona EV.

Ne vom concentra mai mult pe mașini prietenoase cu mediul înconjurător precum electricele și cele cu hidrogen", a mai precizat Chung.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • dragnea ftw
    vreti sa spuneti un manelism de oras?
    0 4
  • Care sunt SUVurile de segment A la ora actuala? Panda 4x4, Adam Rocks?
    0 0
  • @Tibi Si Ignis
    0 0
  • Foarte important: masina asta are disponibila tractiune integrala, ceva destul de rar in segment.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru