Kopecky a câştigat Raliul Azore, Dacia Logan pe podium la două roţi motrice

de Daniel Popescu
Luni, 29.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jan Kopecky a câştigat Raliul Azore, a patra etapă de ERC, după ce a profitat de o serie de probleme suferite de Robert Kubica care l-au retrogradat pe polonez până pe locul şase.

Am terminat cu un rezultat fantastic şi nici acum nu-mi vine să cred că este adevărat, mai ales ca pe ultima probă am avut un moment în care am crezut că zburam la propriu. Sunt foarte fericit cu rezultatul obţinut.

Florin Tincescu
Pilot Dacia Logan
Jan Kopecky şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general al Campionatului European de Raliuri după ce a câştigat Raliul Azore de la sfârşitul săptămânii trecute.

Pilotul de uzină al celor de la Skoda a devenit lider în a doua zi a competiţiei şi nu a mai cedat poziţia până la final, chiar dacă sporadic a concurat în ritm mai lent din cauza condiţiilor meteo dificile. De altfel, PS 1 şi PS 12 au fost anulate, iar PS 2 a fost scurtată din cauza ploilor abundente şi a ceţii.

Victoria cehului a venit însă şi ca urmare a problemelor întâmpinate pe parcurs de Robert Kubica. Aflat la debutul pe macadam în ERC, fostul pilot de Formula 1 a dominat prima zi a competiţiei, când avea un avans de aproape 10 secunde în faţa lui Kopecky.

Totuşi, o pană suferită la Citroen DS3 RRC în PS 7 şi un pilotaj prudent în PS 8 din cauza condiţiilor meteo meteo l-au făcut să piardă conducerea, înainte să se rostogolească cu maşina în PS 11.

Polonezul a fost capabil să continue raliul după remedierea unor defecţiuni la suspensii şi a terminat în cele din urmă pe locul şase, după ce a profitat şi de abandonurile suferite de doi rivali.

Podiumul Raliului Azore a fost completat de Craig Breen (Peugeot) şi favoritul publicului local Ricardo Moura la volanul unui alt Skoda, în timp ce Bruno Magalhaes şi Jeremi Ancian au terminat pe locurile patru şi, respectiv, cinci cu maşini Peugeout ale unor echipe private.

DOUĂ PODIUMURI PENTRU ECHIPAJELE ROMÂNEŞTI

România a fost reprezentată în Raliul Azore de mai multe echipaje ale Napoca Rally Academy, iar performanţele obţinute au fost peste aşteptări. Aflat la debutul într-o competiţie din afara României, echipajul format din Echipajul Florin Tincescu şi Iulian Nicolaescu a ocupat locul trei la clasa două roţi motrice la volanul unui Dacia Logan, în ciuda unor defecţiuni la frane chiar în ultima probă specială.

În plus, echipajul format din Marco Tempestini şi Dorin Pulpea a ocupat ultima poziţie a podiumului la clasa Production Cup.

Următoarea etapă a Campionatului European de Raliuri va avea loc în Corsica în perioada 16-18 mai.

RALIUL AZORE - CLASAMENT FINAL:

 1. 
Jan Kopecky Skoda 2h6m32.2s 2. Craig Breen Sainteloc Peugeot + 32.2s 3. Ricardo Moura Skoda + 58.8s 4. Bruno Magalhaes Delta Peugeot + 2m37.6s 5. Jeremi Ancian Sainteloc Peugeot + 3m27.4s 6. Robert Kubica Citroen + 9m19.1s 7. Alessandro Bruschetta Subaru + 14m57.4s 8. Luis Rego Mitsubishi + 16m36.0s 9. Antonin Tlustak Skoda + 17m42.1s 10. Marco Tempestini Subaru + 18m10.6s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru