KTM pregateste SUV, citycar si un model low-cst

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.07.2008
Creatorii lui X-Bow vor recurge la masuri radicale de largire a gamei si vor lansa un SUV, un model de oras si unul low-cost.

Desi parea ca modelul X-Bow reprezinta un simplu experiment de piata si nu are rolul de a incepe o gama completa pentru austriecii de la KTM, viitorul auto al companiei specializate in motociclete suna destul de bine.

Conform ultimelor informatii din presa internationala, sefii KTM au fost extrem de incantati de raspunsul publicului dupa lansarea lui X-Bow si isi doresc largirea gamei de modele auto oferite spre comercializare. Iar termenul "largire" nu e deloc intamplator: KTM pregateste un SUV ecologic, un citycar si un model low-cost.

Viitorul SUV este denumit intern "un Haflinger renascut", reprezentand un pariu cu istoria pe care il fac eci de la KTM. Pentru cei care nu cunosc istoria lui Haflinger, acesta a fost un off-roader extrem de redus ca dimensiuni (foto 2 - 3.5 metri lungime si 600 de kilograme masa proprie) produs de Steyr-Daimler-Puch intre 1959 si 1974. Viitorul urmas al acestui model va dispune insa de un soft-top si de intregul know-how al companiei austriece in ceea ce priveste rularea in off-road.

Daca modelul low-cost KTM va fi creat in colaborare cu indienii de la Bajaj Auto (va fi vorba de trei concepte cu doua, trei si patru roti), viitorul city-car va dispune, cel mai probabil, de un motor electric, tehnologie la care KTM lucreaza asiduu in aceasta perioada.

via | Car  

Taguri: Haflinger, KTM, X-Bow

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru