KTM X-Bow ar putea primi o versiune cu parbriz şi portiere

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.06.2012
KTM lucrează la o versiune mai cuminte a lui X-Bow, care va fi echipată cu parbriz şi portiere, anunţă englezii de la Top Gear. Debutul noii versiuni este pregătit pentru primăvara lui 2013.

KTM X-Bow, nebunia pe patru roţi a austriecilor, va primi şi o versiune mai cuminte, anunţă Top Gear. Modelul respectiv a fost anunţat chiar de Stefan Pierer, CEO KTM AG, care anunţă introducerea unui parbriz pentru X-Bow, alături de un set de portiere. Versiunea cuminte a lui X-Bow va fi echipată şi cu un sistem de dezaburire al pabrizului, element obligatoriu pentru orice automobil cu parbriz comercializat în Europa. Austriecii iau în considerare şi un parbriz încălzit, după ce au renunţat la ideea de plafon permanent pe fondul costurilor ridicate de omologare. În schimb, versiunea temperată a lui X-Bow va avea un plafon temporar, care va putea fi utilizat până la viteza de 130 km/h. Respectivul plafon este similar cu cel găsit pe Bugatti Veyron Grand Sport.

KTM va pregăti şi un model pentru Le Mans, constructorul austriac urmând să alerge în clasa LMP2. Respectivul model va fi echipat cu un motor cu cinci cilindri în linie, provenit de la Audi TT-RS, care ar putea fi utilizat şi pe modelele de serie viitoare.

Cei de la KTM nu au dat detalii despre motorizarea viitorului X-Bow, dar clienţii mărcii austriece ar putea aştepta un model mai puternic pentru a compensa prezenta portierelor şi a parbrizului.

Versiunea cuminte a lui KTM X-Bow este aşteptată să debuteze în primăvara anului viitor. Cel mai probabil, KTM va expune modelul în cadrul standului său de la Salonul Auto de la Geneva. Graţie noului model, KTM ar putea ataca nişa lui Caterham Seven şi a lui Lotus Elise, având acces la o bază de clienţi care doresc atât sportivitate, cât şi un minim de confort.

Via | TopGear

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru