La cererea publicului: Aston Martin Vanquish Zagato intră în producţie de serie limitată la numai 99 de exemplare

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dezvăluit iniţial ca un simplu concept, Aston Martin Vanquish Zagato va intra în producţia de serie într-o ediţie limitată de numai 99 de exemplare datorită interesului major manifestat de fanii mărcii britanice.

La exact o lună după ce a fost prezentat publicului la Concursul de Eleganţă Villa d’Este, conceptul Aston Martin Vanquish Zagato va intra în producţie de serie.

Constructorul britanic deţinut de Tata Motors a luat această decizie ca urmare a interesului manifestat de fanii mărcii pentru achiziţionarea unui astfel de model, motiv pentru care Aston Martin a decis să producă 99 de exemplare la un preţ care nu a fost însă specificat. Cumpărătorii vor trebui să aştepte până în primele trei luni ale anului viitor pentru a putea intra în posesia unui exemplar.

Partea bună este că versiunea de serie va fi foarte apropiată de cea a conceptului. Probabil că cel mai important aspect va fi păstrarea caroseriei din fibră de carbon. În plus, grila faţă este complet nouă şi are dimensiuni apreciabile, fiind completată de stopuri LED formate din panouri dispuse circular după modelul observat deja pe versiunea de circuit a lui Aston Martin Vulcan.

Sub capotă, coupe-ul sportiv are montat un motor V12 aspirat de 5.9 litri a cărui putere urcă de la 572 la 600 de cai, ceea ce îi permite să ajungă de la 0 la 96 km/h (0-60 mile pe oră) în numai 3.5 secunde.

Vanquish Zagato este al cincilea model pe care Aston Martin îl realizează în parteneriat cu carosierul italian Zagato, după DB4 GT Zagato (1960), V8 Vantage Zagato (1986), DB7 Vantage Zagato (2002) şi V12 Vantage Zagato (2011).

Via Aston Martin

Comentarii (4)

  • carcotasu
    arata fenomenal .. felicitari viitorilor 99 de posesori ce altceva pot sa zic
    14 0
  • La naiba; daca ar fi fost 100, as fi reusit sa-mi cumpar si eu unul :-P

    P.S. Superba masina; peisajul la fel
    7 0
  • carcotasu
    @ioi: vezi daca esti lenes? .. puteai sa ai una din cele 99 .. pun pariu ca esti ultimul la cratite si tigai si cand se deschide cate un nou hipermarket
    4 3
  • uau fanii sunt foarte interesati de acest model

    sa il vada ruginind in muzee altfel ce
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru