La cinci ani de la finalizarea producției, încă mai există 12 exemplare Lexus LFA nevândute

de Bogdan Mirică
Joi, 03.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din totalul celor 500 de exemplare Lexus LFA produse, 12 sunt în continuare nevândute. Nu pentru că nu ar fi existat cerere, ci pentru că supercarul are potențialul de a deveni mașină de colecție.

Vi-l mai amintiți pe Lexus LFA? Este supercarul pe care japonezii l-au lansat în urmă cu șapte ani și pe care l-au produs în doar 500 de exemplare. A fost introdus în producție în decembrie 2010, iar în 2012 vă anunțam că ultima unitate a ieșit pe poarta uzinei.

Lexus a produs ultimul exemplar al supercarului LFA

Se pare că ne-am înșelat, pentru că, în prezent, mai există 12 exemplare Lexus LFA pe stoc. Au descoperit jurnaliștii publicației americane Autoblog, care au observat recenta înmatriculare a unuia nou chiar în luna iulie. Următorul pas a fost un mail oficial către Lexus, în care se cereau lămuriri.

Răspunsul japonezilor a fost unul surprinzător. Se pare că încă mai există 12 exemplare noi LFA pe stocul dealerilor din Statele Unite. Și nu sunt acolo pentru că nu s-a găsit nimeni să plătească cei 375.000 de euro pe care Lexus îi cerea pe mașină.

Esential 560 de cai putere oferea Lexus LFA.
12 exemplare Lexus LFA se află în acest moment în stocul dealerilor din SUA.
Dealerii au cumpărat mașinile ca o investiție pe termen lung sau pentru a expune mașina în showroom.
Potrivit unui purtător de cuvânt Lexus, aceste mașini ar putea să nu fie vândute niciodată. Poate doar de către moștenitorii celor care dețin reprezentanțele Lexus.

Vă reamintim că Lexus LFA folosea un motor V10 de 4.8 litri, capabil să dezvolte 560 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 de km/h se făcea în 3.7 secunde, un timp cu care se laudă în prezent o limuzină de peste două tone: BMW 760 Li xDrive. Viteza maximă a supercarului se oprea la 325 de km/h, iar viteza cu care era produs era de numai un exemplar pe zi.

Comentarii (7)

  • asta si i8 cele mai smechere.
    9 8
  • Lexmark
    Stimate domnule Bogdan Mirică...

    De curios, ce relevanta are sa mentionati mizeria de comment legata de limuzina de peste doua tone din articol.

    Trebuie cumva sa se citeasca printer randuri cum ca performantele LFA-ului sunt mediocre sau cam ce ar trebui sa inteleaga melteanul de rand?...

    Stiu insa cu certitudine si sunt convins ca si "dumneavoastra" stiti cate supercaruri sunt lasate in inferioritate ASTAZI de LFA.

    PS: Va vad performand la Kanal D, va prinde, aveti toti ce va trebuie, nu stiu insa dc fata va ajuta pe TV...
    23 8
  • @Lexmark

    Dar cu ce te-a deranjat comparatia cu linuzina BMW? Doare adevarul nu? Nu il iei tu pe fratele tau Madalescu"/Edikk/Mafia, in caz ca nu sunteti unul si acelasi, sa le explicati americanilor ce fratieri sunt ca nu va cumpara supercaru'?

    L-am criticat si eu pe Bogdan Mirica, dar sa te apuci sa-l insulti doar pentru faptul ca a comparat niste date tehnice care iti pun in inferioritate marca favorita, presupune a da dovada de un fanatism vecin cu boala.. Da, bre! Despre un un supercar care alearga pana la 100 km/h in tot atat timp cat o face o balena de 2 tone, se poate spune ca are perfomante mediocre. Asa ca lasa-ne cu lamentarile de doi lei si nu mai jigni aiurea-n tramvai!
    10 21
  • @Lexmark

    Comparația cu BMW 760 Li xDrive s-a strecurat în text pentru a demonstra cât de mult au evoluat mașinile actuale, comparativ cu supercarurile de acum 7 ani. Te asigur că erau multe supercaruri care abia dacă făceau 4 secunde/100 km/h în urmă cu șapte ani. Deci LFA era un caz fericit. Nu a fost o comparație malițioasă. Cât privește Kanal D, nu urmăresc. Mulțumesc pentru comentariu.

    @mishaitzev
    :) Mulțumesc pentru comentariu.
    10 11
  • someone
    se pare ca lexus a cam dat in bara cu modalitatea exclusiv in leasing a vanzarii acestei masini... si la cate exemplare sant in total, ai si exclusivitatea asigurata, precum si soundtrack-ul
    pacat ca inca mai exista exemplare nevandute, pentru ca asa motoare ca pe LFA nu au fost multe, si de acum incolo, aproape sigur ca nu vor mai fi .
    4 4
  • Se pare ca oamenii cu bani multi sunt cam spalati pe cerebel. Auzi, mah ! Sa nu cumpere ei toate lexusurile aistea, ca painea calda? Se vede ca nu sunt culturisti auto!
    5 10
  • @bogdanm

    Nu aveti de ce ... Recunosc ca am fost uneori, la randul meu. malitios in ceea ce va priveste, atunci cand nu am fost de acord cu unele abordari. Insa, am pretentia ca nu am fost mitocan.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru