La maşini, înainte! Românii au înmatriculat cu 24% mai multe maşini în februarie 2016. Dacia deţine aproape o treime din piaţă

de Daniel Popescu
Joi, 10.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat în luna februarie aproape 5.100 de maşini, cu un sfert mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

2016 ar putea consemna un nou record pentru vânzările de maşini noi în România în ultimii ani, după rezultatele excelente publicate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru luna februarie.

Astfel, în a doua lună a anului, românii au înmatriculat 5.099 de maşini, cu 23.8% mai multe decât în perioada similară din 2015. Mărcile de volum au raportat practic creşteri pe linie, iar Dacia şi-a consolidat poziţia de lider cu o creştere de aproape 5%, la 1.394 de unităţi.

În schimb, Skoda a crescut cu aproape 10%, la 500 de unităţi, iar Volkswagen rămâne pe locul trei în preferinţele românilor cu 437de maşini comercializate. Cea mai mare creştere a fost însă înregistrată de Ford, care a raportat 393 de maşini înmatriculate, cu peste 60% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Urmareste Automarket
Mărcile exotice continuă să înregistreze vânzări firave în ţara noastră.
Astfel, în februarie au fost înmatriculate câte un Tesla Motors, Bentley sau Maserati, în timp ce marca Jaguar se bucură de încă şase clienţi români.

Pe ansamblul primelor două luni ale anului, creşterea înmatriculărilor de maşini noi este de 19.9%, în timp ce parcul auto din România include circa 6.6 milioane de maşini, cu peste 5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Via DRPCIV

Comentarii (12)

  • Tembelus Rex
    Stati sa inceapa Rabla....am vreo 5 cunoscuti care asteapta programul Rabla pentru a-si lua masini NOI.....si nu sh....culmea oamenii nu viseaza la OZN ci la masini normale pentru oameni normali.....
    32 3
  • mai bine masini noi decat vechituri de 10 ani aduse cu cine stie cati km.
    33 3
  • Normal ca mai bine noi...bani sa fie...dar e scump bemveuu nou...deh...
    18 0
  • hazard
    Hai mai repede cu Dacia Duster 2!!! Familia face deja presiuni si nu mai am cum sa trag de timp :)
    16 4
  • cornel
    hazard, daca ar fi vrut ca Duster 2 sa apara in 2016, l-ar fi lansat la recentul salon de la Frankfurt. Asa ca nu-l astepta in acest an.
    sandu, Km. ca si Km., sunt dati inapoi cu sutele de mii, dar ce te faci daca masina este de fapt 2 jumatati sudate.
    Si totusi, cand incepe rabla?
    10 1
  • @hazard

    Trebuie sa mai astepti un an:

    http://www.carscoops.com/2016/03/new-dacia-duster-due-next-year-lineup.html

    Uitate la o Suzuki Vitara
    4 0
  • @Hazard Duster 2 apare in Septembrie la Paris in cel mai fericit caz. Dupa care mai dureaza pana ajunge pe piata cel putin cateva luni. Deci cam prind 2017 o sa-l poti cumpara.
    6 0
  • Duster 2 cica va fi la Paris
    2 0
  • cornel
    Cehii cumpara mai multe Dacii decat romanii Skode.
    11 0
  • Aninim
    @ Cornel si ce este asa senzational ? Este normal Dacia este o masina ieftina si in Cehia sunt destule persoane care nu vor sa bage bani muli intr-o masina . Dacia este o marca consacrata care face masini bune . La noi Skoda se vinde bine pentru ca are o traditie veche in Romania sunt masini fiabile in general si ofera multa masina la un pret sub WV oferind tehnologie similara .
    3 1
  • hazard
    Astept, desigur. Mai am garantie doi ani la Dacia actuala. Insa, o chestie interesanta am observat la un dealer Dacia Renault: Duster 4x2 cu 1.2 tce este in jur de 16 mii euro, iar in Kadjar 4x2 e 16.600e. Ce ma seaca pe mine la Dacia este ca nu are airbag-uri cortina pentru locurile din spate...Renault are! La aceiasi bani!
    Sa speram ca DUster 2 va avea macar optional airbag-uri cortina.
    5 0
  • Cehii au altă putere de cumpărare și nu cumpără atâtea sh-uri ca românii. În plus, sunt mai pragmatici. Acum câțiva ani am mers cu un taxi Logan MCV într-un orășel din Cehia. Taximetristul spunea că pentru activitatea respectivă e o mașină OK, iar costurile de exploatare sunt mici.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru