La noi se fură oglinzile, la ei jantele: 48 de mașini din America au fost ”descălțate” de jante care valorau 250.000 de dolari

de Bogdan Mirică
Vineri, 26.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Probabil unul dintre cele mai ample furturi de jante a avut loc în Statele Unite. 48 de mașini Chevrolet au rămas pe butuci în doar patru ore.

Americanii iubesc jantele mari, iar hoții profită de pe urma acestei slăbiciuni. La începutul lunii iulie, 40 de mașini ale unui dealer Cadillac din Texas au rămas fără roți, chiar în curtea companiei. Isprava s-a repetat zilele acestea, tot în Texas, de această dată la un dealer Chevrolet.

Hoții au reușit chiar să își bată recordul anterior, nu mai puțin de 48 de mașini fiind lăsate pe butuci. Toate vehiculele erau parcate într-o curte de lângă dealerul Chevrolet. Hoții au spart lacătul porții, au distrus luminile pentru a nu putea fi identificați și au adus un camion în care au încărcat toate jantele.

Esential 250.000 de dolari este valoarea totală a jantelor furate.
Infractorii au avut nevoie de patru ore ca să fure 48 de seturi de jante, evaluate la un total de 250.000 de dolari. Oficialii dealerului Chevrolet au declarat că hoții au vizat doar jante cu dimensiuni cuprinse între 20 și 22 de inch, chiar dacă designul unora nu era spectaculos.

Mai multe exemplare Chevrolet Camaro și Traverse au rămas desculțe și așteaptă acum un nou set de jante pentru a fi livrate clienților.

via motor1

Comentarii (6)

  • Ce jante, nene, că le-au luat cu tot cu anvelope!
    8 0
  • Ce imi e americanu ce imi e romanul...tot neam de tarla si unu si altu'
    11 6
  • aleics
    au fost de ai nostrii
    5 2
  • @Scorpionul Avea francezu' o vorba acum 30-40 de ani cand nu era politically correct ca acum: fiecare natiune are arabii ei. Americanii au hispanicii, negrii, noi cu tiganii, etc. De ca crezi ca in statistici in cazul furturilor predomina minoritatile de genul asta in fiecare tara? Vorbim de statistici nu de banuieli stupide datorate de culoarea pielii. Nu-s integrati, traiesc din ajutoare sociale sau au venituri foarte mici. Simplu.
    11 0
  • Ceva nu-i in regula, mai degraba ar fi vorba de 25 mii dolari.
    Altfel un set de jante ar costa in mediu 5 mii dolari? Pe bune?
    1 1
  • @Cyrus

    Setul de jantele de 20'' cele mai scumpe costa 4,195 $ in configuratorul Camaro in plus fata de cele de 18'' (in cazul variantei de baza, pentru ca la unele variante au deja jante de 20''). Un set de 18'' costa 1000-1200 $. Cele de 22'' sunt si mai scumpe. Deci s-ar putea sa nu fie nicio greseala si media sa fie chiar buna.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru