Lamborghini a vandut 3000 de Murcielago

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.12.2007
In cei sase ani de existenta, Murcielago s-a vandut in 3000 de exemplare, depasind recordul legendarului Diablo.

Esential

2400 de vehicule a livrat Lamborghini in acest an, vanzarile urmand sa atinga si in 2007 un nivel record
6 ani a implinit Lamborghini Murcielago de cand a fost lansat pe piata in 2001.
3000 de exemplare Murcielago au fost vandute pana in prezent.

Piata supercarurilor creste de la an la an, dovada fiind explozia vanzarilor pe care o resimt toti marii constructori de nisa. Lamborghini nu face exceptie, producatorul italian de supercaruri anuntand zilele acestea un nou record.

Supercarul Murcielago a reusit sa depaseasca in doar sase ani performanta celui mai bine vandut model din istoria Lamborghini, legendarul Diablo care a rezistat pe piata 11 ani. Murcielago s-a vandut in 3000 de exemplare, inclusiv varianta LP640, depasind cu putin performanta lui Diablo, care a totalizat 2903 unitati livrate. Exemplarul cu numarul 3000 a fost un LP640 de culoare gri Telesto care a ajuns pe mainile unui om de afaceri din Statele Unite.

Constructorul italian de nisa inregistreaza vanzari record si comenzi in continua crestere pentru toata gama sa de modele. In 2006 italienii au anuntat o crestere a vanzarilor cu 30%, totalizand 2087 de vehicule livrate, in timp ce in acest an conducerea din Sant'Agata Bolognese a anuntat deja onorarea a 2400 de comenzi.

Se pare insa ca Lamborghini nu se multumeste doar cu atat, pregatind in mare taina o versiune super usoara a lui Murcielago, botezata Super Veloce sau SV. Performantele acestei versiuni ar urma sa fie net superioare modelelor actuale, multumita ideei de a inlocui cu fibra de carbon consola centrala, panourile portierelor si scaunele. Trenul de rulare va fi modificat, puterea urmand sa fie transmisa puntii spate, renuntandu-se astfel la diferentialele necesare unei tractiuni pe axa fata.

Comentarii (3)

  • Yes
    Bravo lor cea mai faina masina di clasa supercarurilor
    0 0
  • da e cea mai frumuasa masina din lume da mai tare e BMW
    0 0
  • catre tampitu cu BMW
    BMW?!?!?!?!
    Ba tu esti batut in cap ? Cum poti sa compari Murcielago cu BMW mai ales cum poti sa compari Lamborghini cu BMW e ca si cum ai compara Dacia cu Porche.Bah nu mai fa gresala asta in viata ta!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru