Lamborghini a vândut 3.000 de unităţi Huracan în zece luni

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a anunţat vânzarea a 3.000 de unităţi Huracan la zece luni de la debutul pe piaţă al înlocuitorului lui Gallardo. Dintre acestea, 1.000 au fost vândute în SUA.

Esential 3600 de unităţi vrea să vândă Lamborghini în 2014.
Lamborghini Huracan LP610-4, înlocuitorul lui Gallardo lansat în urmă cu aproape un an, a înregistrat deja 3.000 de unităţi vândute. Producătorul italian a anunţat astăzi succesul comercial al noului său model, care a reuşit să vândă în primele nouă luni ale anului mai multe unităţi decât întreaga producţie pe anul 2013, când au fost livrate 2.121 unităţi. Cei de la Lamborghini au vândut 1.000 de unităţi în Statele Unite ale Americii, în timp ce restul de 2.000 au fost comercializate pe celelalte pieţe pe care activează producătorul din Sant'Agatha. Spre comparaţie, predecesorul lui Huracan, Gallardo, a avut vânzări de 1.844 de unităţi în cel mai bun an al isotriei sale.

Lamborghini Huracan LP610-4: el este succesorul lui Gallardo

Huracan are un motor V10 de 5.2 litri care oferă 610 CP şi 560 Nm. Supercarul italian de 1.422 kilograme accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.2 secunde şi necesită 9.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 200 km/h. Consumul mixt declarat al înlocuitorului lui Gallardo este de 12.5 litri la sută.

Singura transmisie oferită este o unitate cu două ambreiaje care angrenează toate cele patru roţile printr-un sistem de tracţiune integrală. Şoferul are la dispoziţie trei moduri de rulare: Strada, Sport şi Corsa.

Şeful Lamborghini: "Vânzările lui Huracan au depăşit de două ori aşteptările"

În loc de trei pedale şi un levier metalic pentru schimbarea treptelor, Huracan are două padele şi două pedale, iar şoferul selectează doar dacă vrea să meargă înainte, înapoi sau să lase maşina în parcare dintr-un set de butoane.

Urmareste Automarket
Livările lui Huracan au debutat în primăvara anului curent, după prezentarea de la Salonul Auto de la Geneva. Încă din echiparea standard, modelul este echipat cu sistem de frânare carbon-ceramic şi are un afişaj multimedia cu diagonala de 12.3 inch în locul ceasurilor de bord convenţionale.
Lamborghini s-a bucurat de un 2013 extraordinar din punct de vedere financiar, reuşind să vândă mai multe unităţi decât în 2012 şi să-şi crească profitul anual. Potrivit bilanţului din Sant'Agata Bolognese, 2.121 de unităţi Lamborghini şi-au găsit un proprietar anul trecut, comparativ cu cele 2.083 de exemplare vândute în 2012.

Adio, Lamborghini Gallardo! 10 ani de carieră, 14.000 de clienţi fericiţi

Via Lamborghini

Comentarii (1)

  • Apreciez modelul, arata mai bine ca si Gallardo, dar pierderea exclusivitatii ar trebui sa ii preocupe mai mult pe cei de la Lamborghini ( si Ferrari de altfel).
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru