Lamborghini Aventador Pirelli Edition - ediție specială dedicată colaborării cu producătorul italian de pneuri

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 21.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a lansat o ediție specială a supercarului Aventador numită Pirelli Edition. Această ediție specială este dedicată relației dintre Lamborghini și producătorul italian de pneuri, Pirelli.

Lamborghini a creat o ediție specială a modelului Aventador LP700-4 numită Pirelli Edition. Așa cum îi spune și numele, această ediție specială a supercarului italian este dedicată producătorului de pneuri Pirelli. Cele două mărci din Italia au o lungă relație de colaborare, iar cei de la Lamborghini au decis să celebreze acest lucru printr-o ediție specială a spectaculosului model Aventador.

Colaborarea dintre Pirelli și Lamborghini datează din 1963 când Ferruccio Lamborghini s-a adresat celor de la Pirelli pentru a îi furniza anvelope pentru primul model creat de el: prototipul 350 GTV.

Ediția specială Lamborghini Aventador Pirelli păstrează motorul V12 de 700 CP ce îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 2.9 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 350 km/oră. Ediția Pirelli va fi disponibilă atât în variantă Coupe, cât și Roadster. De asemenea, potențialii clienți vor putea alege între două versiuni de combinații de culoare pentru caroserie.

Prima variantă  combină negrul mat pentru elementele superioare ale caroseriei cu șase culori metalizate pentru restul caroseriei, iar a doua variantă poate îmbina negrul metalizat cu alte patru culori mate. Ambele variante au însă o dungă roșie subțire ce se întinde pe aproape întraga lungime a caroseriei. Această dungă roșie este semnătura modelului special Pirelli. De asemenea, anvelopele folosite Pirelli P Zero au logoul pictat cu roșu, în stilul anvelopelor folosite în Formula 1.

Urmareste Automarket
La interior, Lamborghini Aventador Pirelli Edition folosește piele Alcantara de culoare neagră ce contrastează cu cusături roșii. O placă cu inscripția "Pirelli special series" este amplasată pe bord pentru a identifica acest model special.
Lamborghini nu a dezvăluit prețul pentru acest model special, iar primele livrări vor avea loc la începului anului 2015.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru