Lamborghini prezintă ediția specială SVJ Roadster: 800 de unități echipate cu motorul V12 de 770 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primele imagini și detalii referitoare la Aventador SVJ Roadster. Modelul producătorului italian va fi echipat cu motorul V12 de 770 CP și va fi asamblat în doar 800 de unități. Plafonul din fibră de carbon poate fi detașat complet de restul structurii și stocat în spațiul de depozitare din zona frontală a mașinii.

În a doua parte a anului trecut, Lamborghini a publicat primele imagini și detalii referitoare la Aventador SVJ, o ediție specială care a fost limitată la 963 de unități. Acum, constructorul din Sant'Agata Bolognese a prezentat în cadrul SalonuluI Auto de la Geneva noul Aventador SVJ Roadster.

Având la bază același concept, modelul contructorului italian va fi produs în doar 800 de unități. Conform reprezentanților Lamborghini, plafonul fabricat din fibră de carbon poate fi detașat complet de restul structurii și depozitat sub capota frontală. Plafonul este alcătuit din două elemente, fiecare dintre acestea având mai puțin de 6 kilograme. Masa totală a lui Aventador SVJ Roadster este de 1.575 de kilograme, cu 50 de kilograme mai mult față de coupe-ul din care derivă.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster este echipat cu motorul V12 de 6.5 litri capabil să ofere 770 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm la 6.750 rpm. Resursele unității sunt gestionate cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte rapoarte.

În aceste condiții, Aventador SVJ Roadster accelerază de la 0 la 100 km/h în 2.9 secunde, cu 0.1 secunde mai slab comparativ cu Aventador SVJ Coupe. Sprintul de la 0 la 200 km/h se desfășoară în 8.8 secunde, în timp ce viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 350 km/h.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster este echipat cu sistemul aerodinamic ALA 2.0 (Aerodinamica Lamborghini Attiva ). Componentele active ale sistemului aerodinamic sunt capabile să reacționeze în mai puțin de 500 de milisecunde. Pentru un plus de agilitate, SVJ Roadster a fost echipat și cu sistemul de direcție integrală.

Supercar-ul constructorului italian va fi dispune de un sistem capabil să ofere patru moduri de rulare: Strada, Sport, Corsa și Ego.

Alături de Aventador SVJ Roadster, fanii Lamborghini care vor trece pragul Salonului Auto de la Geneva vor putea admira și noul Huracan EVO Spyder

Comentarii (1)

  • Costel
    cel mai fain vestitor al primaverii
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru