Lamborghini promite modele noi pentru a depăşi Ferrari

de Bogdan Mirică
Luni, 15.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini este în căutarea unor nişe noi, care să aducă italienilor mai mulţi clienţi decât în curtea Ferrari. Şeful Lamborghini promite că vom vedea noi modele în următoarea perioadă.

Urmareste Automarket
Pentru a putea ţine pasul cu Ferrari, Lamborghini trebuie să vină în continuare cu modele noi. Actualul Aventador este deja un hit, însă italienii ne promit şi alte modele performante cu caracter exotic.

O susţine însuşi Stephan Winkelmann, preşedintele constructorului din SantAgata Bolognese. Acesta a confirmat zvonurile potrivit cărora în următorii ani vom vedea mai multe modele noi semnate de Lamborghini.

Alături de acestea vom asista şi la noi opţiuni de personalizare pentru actualele Gallardo şi Aventador.

Deşi Winkelmann nu a vrut să facă publice modelele pe care le vom vedea în următoarea perioadă, lista premierelor nu este greu de intuit. În prim-plan se va afla înlocuitorul lui Gallardo, dar şi variantele GT şi Roadster ale noului Aventador. Nu trebuie să uităm nici de versiunea de serie a viitorului SUV. Acesta a fost deja anticipat de conceptul Urus, prezentat în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Beijing. Pe listă ar putea să se strecoare şi de versiunea de serie a conceptului Sesto Elemento, confirmat de asemenea pentru producţie de oficialii italieni.

Noile modele vor fi produse tot în SantAgata Bolognese, Lamborghini dorind să exploateze la maxim o serie de facilităţi de producţie, inaugurate recent.

via autoblog

Comentarii (8)

  • Nu cred ca Ferrari duce lipsa de clienti atat timp cand isi rezerva dreptul sa-si aleaga ca sa nu depaseasca o productie de 5000-6000 de masini pe an
    7 3
  • Cei de la Ferrari nu isi bat capul sa faca zeci de mii de vanzari, ei vor doar sa mentina spiritul acela Ferrari viu si sa faca clientii multumiti, fara sa faca compromisuri, modele diesel, suvuri si alte "minunatii". Astia de la Lamborghini sunt ca aia care fac o liniuta de la semafor cu cineva, fara ca acel cineva sa stie ca se intrece cu cineva.
    Respect pentru putinele marci cu traditie care nu fac compromisuri: Ferrari, Mercedes, Alfa Romeo, Maserati, Citroen si altele.
    8 8
  • Ce inseamna ca Mercedes n-a facut compromisuri? faptul ca din 1997 au trecut si la tractiunea fata? Concept care naste acum multa indignare( si eu sunt indignat), in cazul Bmw, dar pt ca lumea s-a obisnuti cu cateva generatii de Mercedes cu tractiune fata inseamna ca de fapt n-au facut compromisuri? Din pacate a facut.
    Cat despre Ferrari ca se pastreaza inca fara alte modele "compromitatoare"...da, au reusit sa evite cel mai bine lucrul asta, dar nu in totalitate, Ferrari FF cu 4 locuri si 4x4 parca nu e chiar in spiritul Ferrari.
    8 2
  • Giga Motors
    Din pacate, prima corporatie din lume care a inceput s-o rupa grav in compromisuri a fost GM in anii '70 (cu Isuzu), desi atunci globalizarea nu figura pe agenda forumurilor economice mondiale decat cel mult ca o idee excentrica, interesanta. Desi este capabila de creatii captivante, pentru orice categorie de autovehicule, GM are tendinta innaravita de a se amesteca in oala altora si de a le da lectii, in loc sa insufle si mai multa valoare intrinseca produselor sale finite......

    Cat despre Lamborghini, prefer......Ferrari :) As birjari putin F12 Berlinetta, care, pe langa alura sa cuceritoare, prezinta un bord mai izbutit decat al oricarui Lambo ! Poate Audi sa schimbe ceva din peisajul platitudinal al interioarelor subsidiarei sale italiene......Bine ca s-a fabricat in editie limitata Reventon-ul, care m-a oripilat cu acel bord nimicnic ! Un "supercar" de 1,5 milioane de euro ?! Lumea auto iti ofera uneori si batjocura pe fata......
    2 5
  • In afara de Bugatti, Pagani, Rolls Royce, Bentley si Ferrari nici un brand nu mai poate pastra traditia pura. E greu sa reziste ispitelor (goana dupa profit cat mai mare) si strica traditia.
    5 1
  • Scz...Bentley a anuntat un SUV. Deci se duce si el...
    7 0
  • AndreiRN
    Pai adauga ceva mai multe piese chinezesti de la VW si sa vezi ce sar vanzarile.
    1 4
  • Giga Motors
    Andrei, esti incorigibil, omule, chiar mi-ai starnit un zambet ! Nu ma intelege gresit, eu te consider un tip integru si istet, dar pedalezi excesiv pe aceasta fixatie cu chinezismele......OK, nu te inseli in esenta (e-he, si GM a facut puisori in China precum mustele pe diverse chestii), dar uriasul balon de sapun care a amagit si a acaparat lumea, in speta asa-zisul "miracol economic chinezesc", presimt eu ca se va sparge pana la urma cu un zgomot surd si-i va umple de......sapun pe toti cei care au crezut orbeste (din pacate, nu sunt putini) in luminita de la capatul tunelui care a fost sapat pe sub Marele Zid Chinezesc......Oricum, esti o desfatare in momente mai tensionate; pe mine, unul, ma binedispui cu consecventa ta unilaterala :)
    PS: Unicul tau vot pozitiv de pana acum il ai de la mine, ca sa stii :P
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru