Lamborghini şi Bentley ar putea amâna lansarea SUV-urilor

de Sebastian Toma
Vineri, 12.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea SUV-urilor Lamborghini şi Bentley ar putea fi amânată, spun cei de la Automotive News. Explicaţia ar fi încercarea de a economisi bani pe termen scurt, spun specialiştii.

Esential 6.400 de unităţi în trei ani reprezintă estimarea de vânzări cumulată a lui Bentley EXP 9F şi Lamborghini Urus, potrivit specialiştilor de la IHS.
Bentley EXP 9F şi Lamborghini Urus ar putea fi lansate mai târziu decât ne aşteptam, anunţă Automotive News. Publicaţia îi citează pe nemţii de la Reuters, care spun că SUV-urile de lux de la Bentley şi Lamborghini ar putea fi amânate de consiliul director al Concernului Volkswagen pentru a face economii pe termen scurt. Cele două modele ar trebui să se lupte într-o nişă nouă, care ar putea să nu fie la fel de profitabilă în raport cu investiţiile necesare transformării celor două concepte în realitate.

Potrivit celor de la IHS, SUV-ul Bentley ar putea să înregistreze 4.000 de unităţi vândute din 2014 până în 2016, pe când echivalentul său de la Lamborghini ar putea înregistra mai puţin de 2.400 de unităţi într-un an de la lansare. Henner Lehne, analistul care a făcut aceste estimări, consideră că va fi dificil pentru specialiştii în marketing de la Bentley şi Lamborghini să facă cele două SUV-uri profitabile, fiind necesare strategii de business clare de la lansare până la ieşirea din producţie.

Cele două SUV-uri de lux erau create în ideea în care a fost dezvoltat Cayenne, SUV-ul de la Porsche.

În cazul mărcii din Zuffenhausen, Cayenne a ajuns să înregistreze jumătate din livrările şi vânzările anuale ale constructorului german, valoare care nu ar fi fost credibilă având în vedere criticile apărute la momentul lansării primei generaţii a lui Cayenne. Amânarea lansării lui Urus şi EXP 9F le-ar putea oferi un avantaj celor de la Maserati, care pregătesc o versiune de serie a lui Kubang pe o platformă modificată de Jeep Grand Cherokee.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • MRGHEORGHE1988@YAHOO.COM
    VAI CE PACAT MA ASTEPTAM DIN PARTEA LOR SA FIE LANSATE UN PIC MAI DEVREME,TRIST!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru