Lamborghini Urus ST-X: conceptul anticipează lansarea unui Urus de curse pentru o competiție monomarcă în 2020

de Daniel Popescu
Luni, 19.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat primele imagini cu Urus ST-X, un concept care anticipează lansarea unei versiuni de serie de curse pentru o competiție monomarcă ce va debuta în anul 2020.

Lamborghini a anunțat dezvoltarea unei competiții monomarcă cu o versiune de performanță a SUV-ului Urus, care va debuta în cursul anului 2020 și va include curse de circuit și de off-road în Europa și Orientul Mijlociu.

Vedeta noii competiții va fi Urus ST-X, care a fost prezentat în avanpremieră înainte de lansarea versiuni de serie. Urus ST-X Concept utilizează același motor V8 biturbo de 4.0 litri care produce 650 de cai putere la 6.000 rpm și 850 Nm între 2.250 și 4.500 rpm.

Prin urmare, noutățile principale sunt echiparea cu o gamă vastă de elemente de siguranță impuse de Federația Internațională de Automobilism (FIA), inclusiv un roll cage din oțel și un sistem anti-incendiu.

Din punct de vedere al designului, Urus ST-X Concept are prize de aer mai mari pentru a asigura o răcire mai eficientă a motorului, dar beneficiază și de un design hexagonal pentru evacuările laterale și jante din aliaj de 21 inch. Nu lipsește nici aripa spate pentru îmbunătățirea aerodinamicii.

Comparativ cu Urus, versiunea de competiție este cu 25% mai ușoară.

Versiunea de serie a conceptului va fi prezentată oficial în noiembrie 2019 în cadrul evenimentului Lamborghini World Finals, iar ulterior vor fi făcute publice și prețul de achiziție și calendarul primului sezon al competiției.

Via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru