Lamborghini vrea să bată recordul pe Nurburgring realizat de Porsche 911 GT2 RS: viitorul Aventador SV J este arma potrivită

de Cornel Șocariciu
Duminica, 08.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini dezvoltă o versiune specială a supercar-ului Aventador. Botezată SV J, aceasta ar urma să debuteze în acest an. Conform zvonurilor, italienii vor să bată recordul lui Porsche 911 GT2 RS de pe circuitul german de la Nurburgring.

Lamborghini pregătește o ediție specială pentru Aventador. Voci apropiate companiei din Sant'Agata Bolognese spun că modelul va fi lansat în acest an sub denumirea de Aventador SV J.

Litera J adăugată denumirii face referire la legendarul Lamborghini Jota din 1970, o versiune mai performantă a lui Miura. Lamborghini a dezvoltat versiuni J atât pentru Diablo (28 de unități), cât și pentru Aventador (un singur exemplar).

Așa cum probabil intuiți, viitorul Lamborghini Aventador SV J va fi produs într-un număr limitat de exemplare, iar sub capotă vom vedea o versiune ceva mai potentă a motorului V12. În cazul lui Aventador SV (600 de exemplare au fost produse; foto), propulsorul dezvolta 750 de cai putere, cu 50 CP mai mult comparativ cu modelul standard.

Un prototip al viitorului Aventador SV J a fost deja surprins pe circuitul german de la Nurburgring, iar conform unor surse, italienii vor să bată recordul lui Porsche 911 GT2 RS de pe Iadul Verde. În 20 septembrie 2017, modelul constructorului german a reușit să parcurgă bucla de nord a Iadului Verde în 6 minute și 47.3 secunde.

Via | Autocar

Comentarii (4)

  • SIMPLE MINDS
    Pe surse ar fi vorba de 800 cp.Oricum, lovitura de imagine aplicata de Lamborghini concurentei a fost atunci cand au coborat sub 7 minute pe Nordschleife cu o masina la jumatate din pretul unui la ferrari sau mclaren p1!Macar Porsche a avut decenta sa faca public timpul lui 918 spyder de 6:57 .Forza Lambo !
    20 0
  • SIMPLE MINDS
    Aveti cumva informatia privind timpul lui zr1 de 755 ps pe nordschleife?Americanii au asteptari mari de la acest model.Multumesc anticipat.
    0 0
  • @ SIMPLE MINDS
    De parca Lambo nu face parte din grupul VW-Audi=Porsche
    0 0
  • Lectric Power!
    @Simple Minds https://www.motor1.com/news/239334/corvette-zr1-porsche-gt3-nurburgring/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru