Land Rover ar putea adăuga încă un model în gama Range Rover

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.08.2010
Gama Range Rover va primi în următoarea perioadă un nou membru. Cel de-al patrulea model din gamă va fi construit pe platforma lui Evoque şi ar putea oferi şapte locuri.

Englezii de la Land Rover vor să adauge cel de-al patrulea model în gama Range Rover. În acest moment, detaliile despre noul model sunt neconcludente. Singurul indiciu legat de acesta este faptul că se va încadra între modelele Evoque şi Range Rover Sport. Destinaţia noului model nu este încă definită, dar platforma pe care o va utiliza este aceeaşi cu Evoque şi Freelander 2. Primele speculaţii sugerează lansarea unui model cu şapte locuri, producătorul englez de automobile neavând un asemenea model în gamă.

Range Rover Evoque a fost lansat în data de 1 iulie în Marea Britanie. Modelul are trei uşi şi va fi lansat ulterior şi într-o versiune cu cinci portiere. Evoque prezintă o bună parte din liniile lui LRX şi intră pe un segment de piaţă disputat de Audi, BMW, Volvo şi Mercedes-Benz. Noul Evoque va avea şi o versiune de motorizare care emite doar 130 grame de CO2 per kilometru, iar cel de-al patrulea model din gama Range Rover va respecta şi el această regulă.

Lansarea celui de-al patrulea model din gama Range Rover urmeză planul de expansiune al lui Carl-Peter Forster şi este o mişcare ambiţioasă într-un moment dificil pentru industria auto.

Practic, cei de la Land Rover mizează doar pe modele de nişă bazate pe vehicule cu capacităţi off-road deosebite. În timp ce alţi constructori europeni abordează segmente diferite, englezii de la Land Rover au curajul să abordeze doar segmentul off-road şi nişa aferentă acestuia.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru