Land Rover își propune să mai taie din elanul lui Bentley Bentayga cu un Range Rover de lux

de Bogdan Mirică
Vineri, 11.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover nu vrea să stea cu mâinile încrucișate și să asiste la defilarea triumfală a lui Bentley Bentayga. Britanicii vor un rival pe măsură, construit cu ajutorul diviziei lor de personalizare.

În condițiile în care Bentley are tot mai mult succes cu Bentayga, Lamborghini pregătește Urus, iar Rolls Royce ne tot încearcă imaginația cu viitorul Cullinan, Land Rover se gândește cum să își apere mai bine coroana în segmentul SUV-urilor de lux.

Gerry McGovern, șeful de design Land Rover, susține că gama constructorului britanic mai poate susține un SUV de lux, poate chiar un competitor pentru Bentayga.

„Un brand ca al nostru are abilitatea de a se extinde. Aș putea spune că în gamă ar fi loc de două modele Range Rover de aceeași dimensiune, dar cu personalități diferite. Ambele s-ar bucura de același succes la public”, susține McGovern.

Cu toate acestea, oficialul susține că orice extindere a gamei trebuie făcută atent, după ce s-au stabilit bine prioritățile și investițiile necesare.

Aș putea spune că în gamă ar fi loc de două modele Range Rover de aceeași dimensiune, dar cu personalități diferite. Ambele s-ar bucura de același succes la public.

Gerry McGovern
șeful de design Land Rover
McGovern nu a exclus varianta unui rival pentru Bentayga.
Mașina ar urma să fie dezvoltată cu ajutorul diviziei de personalizare SVO, care a mai transformat în trecut exemplare Range Rover în adevărate SUV-uri opulente, care s-au vândut cu peste 200.000 de euro.

„Avem pedigree-ul și autenticitatea necesare pentru acest segment de piață. Suntem renumiți pentru asta. În condițiile în care avem tot ce ne trebuie, de ce n-am lansa un rival pentru Bentayga?”

Până atunci, designerul Land Rover recunoaște că și-ar dori o variantă cu numai trei portiere a unui model Range Rover. Întrucât și aceasta este doar o ipoteză, eforturile echipei de design se concentrează pe finalizarea noii generații Defender, așteptată să debuteze anul viitor pe o platformă complet nouă, din aluminiu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru