Land Rover prelungește agonia despărțirii de Defender: SUV-ul va mai fi produs și în 2016

de Bogdan Mirică
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a anunțat că va extinde producția legendarului Defender și în 2016. Cererea mare pentru modelul off-oad, dar și nehotărârea privind locul de producție al viitoarei generații au dus la această decizie.

Privit întotdeauna c aun simbol al ieșirilor în teren accidentat, Land Rover Defender va fi înlocuit de o nouă generație în foarte scurt timp. Ultimul an de producție a fost privit cu nostalgie de pasionați, iar englezii s-au grăbit să cumpere un ultim exemplar al generației actuale, ca tribut adus unuia dintre cele mai longevive mașini de pe piață.

Land Rover Defender umple listele de comenzi pe final de serie

Land Rover a înțeles că despărțirea va fi grea și chiar dureroasă pentru unii, așa că a decis să mai prelungească puțin agonia.

Inițial, britanicii au declarat că producția se va încheia în luna decembrie a acestui an, însă valul de cereri a făcut ca ritmul de producție al uzinei din Solihul să crească, iar muncitorii să fie chemați la uzină în două ture.

În anul 2014, Land Rover a vândut 17.781 de mașini, însă anul acesta cererea a crescut cu 29% în primele luni ale anului, când s-au înregistrat 11.511 exemplare comercializate.

Esential 17.781 de exemplare Defender a vândut Land Rover în 2014.
11.511 unități Defender s-au vândut în primele șase luni ale lui 2015.
Decizia de a prelungi producția lui Defender până în anul viitor în luna ianuarie a fost luată și pentru că încă nu s-a ales fabrica în care se va desfășura producția modelului.
În acest moment, Land Rover nu exclude nici extinderea producției sale în afara granițelor Marii Britanii, în cadrul amplasamentului deținut de Magna Steyr lângă Graz, în Austria.

În trecut s-a vorbit chiar și despre construirea unui centru de asamblare în mijlocul Bătrânului Continent (Polonia și Solvenia), gata până în 2019, cu o capacitate de producție de 350.000 de mașini pe an.

Comentarii (4)

  • Nu stiu de ce am impresia ca agonia o sa se prelungeasca si pe 2017-2018... :)))
    7 1
  • Cred ca Defenderul e mai mult UV decat SUV.
    3 0
  • Regele refuza sa moara. Mai are ceva glorie de oferit contempranilor.
    3 0
  • eu cred ca e off-roader
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru