Land Rover: „Viitorul Defender va fi cel mai capabil model off-road pe care l-am produs”

de Bogdan Mirică
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai avem de aşteptat doi ani până când Land Rover ne va arăta noua generaţie Defender. Modelul va fi construit în jurul conceptului de durabilitate premium şi va fi cel mai capabil produs off-road al constructorului britanic.

După ce şi-a concentrat atenţia asupra lansării noului Discovery Sport, înlocuitorul vechiului Freelander, Land Rover îşi va dedica eforturile şi resursele unui alt viitor model, extrem de important pentru companie. Este vorba despre longevivul Defender, cu o carieră de câteva decenii în spate şi cu nevoia de a fi complet reînoit.

Schimbarea de generaţii se va face însă abia în 2016, anul în care vom şi avea ocazia de a vedea pe viu noul Defender. Gerry McGovern, directorul de design Land Rover, a declarat că noua generaţie a modelului off-road va şterge orice legătură estetică cu vechiul model şi va avea o altă faţă, o siluetă distinctă şi un aspect care nu se va pierde prea mult în latura funcţională. Designul a fost deja definitivat şi aprobat, urmând a fi anticipat de o versiune pre-producţie în cadrul următoarelor saloane auto.

Ceea ce vor britanicii să reţinem este că noul Defender va fi cel mai capabil Land Rover creat vreodată. Este o declaraţie ambiţioasă, care vine să îi liniştească pe cei care credeau că Defender îşi va pierde din capacităţile off-road.

Şi pentru ca ecuaţia să devină şi mai tentantă, Defender va folosi o nouă structură de tip monococă, din aluminiu, capabilă să asigure rigiditate şi o reducere substanţială a kilogramelor.

Şasiul va fi suport pentru noua gamă de motoare Ingenium cu patru cilindri, diesel şi benzină.

Vor exista şi versiuni ceva mai puternice, propulsate de unităţi V6 şi asistate de transmisii automate cu opt sau nouă trepte.

Un singur lucru ar mai fi de notat la viitorul Defender: Land Rover promovează deja modelul c aun exemplu de „durabilitate premium”. Asta înseamnă standarde de producţie şi componente cu o fiabilitate crescută, semn că britanicii au învăţat din experienţele neplăcute ale vechilor clienţi Defender.

Comentarii (1)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Asteptam replica celor de la Mercedes-Benz.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru