Lansarea noului Civic în Europa, amânată din cauza inundaţiilor din Thailanda

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.11.2011
Debutul comercial al noului Honda Civic pe piaţa din Europa va fi amânat din cauza inundaţiilor din Thailanda.

Honda va amâna lansarea comercială a noului Civic în Europa din cauza unei probleme cu furnizorii din Thailanda. Inundaţiile recente din respectiva ţară au afectat producţia de componente necesare pentru noul Civic, iar întregul proces va fi întârziat cu aproximativ patru săptămâni. Civic nu este singurul model Honda afectat de inundaţiile din Thailanda, CR-V fiind şi el amânat cu aceeaşi perioadă de timp.

Cei de la Honda cumpărau, printre altele, componente electronice de la furnizorii din Thailanda, dar inundaţiile catastrofale au perturbat activitatea furnizorilor Honda. Marca niponă a mai avut probleme de acest gen şi în prima parte a anului, când un tsunami a provocat pagube masive în Japonia şi a blocat toţi constructorii de automobile din Ţara Soarelui Răsare. În timp ce oficialii Honda din Europa estimează că problema va fi rezolvată în termen de trei sau patru săptămâni pentru Civic, problema l-ar putea lovi şi mai rău pe CR-V, care trebuia să debuteze în SUA în decembrie, dar nu va fi pus în vânzare până în ianuarie, dacă nu chiar mai târziu.

Versiunile europene ale lui Honda Civic şi CR-V sunt fabricate la uzina din Swindon, Regatul Unit. Uzina respectivă primeşte componente electronice de la acelaşi furnizor cu americanii.

Honda urma să lanseze noul Civic în Regatul Unit şi în Germania la finele lunii ianuarie. În baza noului program, primele livrări vor avea loc în cursul lunii februarie.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • zarnesteanu
    Nici o problema
    Cu sau fara, tot aia e.
    7 14
  • hai sa nu fim atat de rai...
    sa o vedem pe strada, sa facem un test drive..si apoi sa ne aratam dezamagiti,
    ce mi se pare mie aiurea, e ca nu au venit cu o gama de motoare noi, in trendul actual, mai ales la benzine: motoare mici cu turbina.
    sau cei de la honda nu stiu sa faca decat aspirate?
    7 9
  • ...
    Fundul ala e groaznic...
    12 6
  • turbo HONDA
    se lucreaza la un diesel de 1.6 si turbo de 1.6 l de 160 si 200 cp :)
    7 7
  • Civic next to C-RV in this problem
    1 0
  • apriori
    Honda fan !
    Re Mog. TU compari saracia aia de kia de la avatarul tau cu Honda ? nici nu ar trebui sa pronunti cuvantul asta. Honda este pentru cunoscatori, kia pentru infantili credul care au impresia ca aia e masina..Honda se poate compara cu orice masina la orice nivel..de kia abia daca am auzit..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru