Lansarea viitorului Ford Focus RS va fi întârziată, însă noul Mondeo sosește în Europa la finalul acestui an

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 06.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Ford a confirmat pentru publicația britanică Autocar că lansarea noului Focus RS nu va avea loc în 2015, așa cum era inițial prevăzut.

Stephen Odell, șeful Ford Of Europe, a confirmat pentru Autocar că noul Focus RS nu va fi lansat în 2015, așa cum era inițial prevăzut. Inițial, oficialii Ford s-au temut ca noul Focus RS va atrage din potențialii clienți pentru Ford Mustang, model ce va debuta pe anumite piețe din Europa la începutul lui 2015. Studiile au arătat însă că grupurile de clienți sunt diferite, dar decizia de a întârzia lansarea unui nou Focus RS a fost luată deja, se pare.

Când va fi lansat, noul Ford Focus RS va folosi cel mai probabil noul propulsor de 2.3 litri turbo cu patru cilindri, modificat pentru a dezvolta în jur de 330 CP. Acest motor este folosit și de noul model Mustang. Cel mai probabil, viitorul Focus RS va fi disponibil doar ca hatchback cu cinci portiere, iar puterea va fi transmisă către puntea față. 

Urmareste Automarket
Între timp, Ford a mai anunțat că va mări gama actualului Focus ST cu o versiune diesel ce va folosi propulsorul 2.0 TDCI ce va livra 182 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/oră se va face în 8 secunde.

De asemenea, Odell a mai declarat că Ford va aduce noul Mondeo în Europa la finalul acestui an, la aproape trei ani după lansarea acestui model sub numele Fusion în Statele Unite ale Americii.

Din 2015 va exista și o versiune premium Vignale pentru noul Mondeo. 

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Focus RS
    330 CP si tractiune fata... poate nu ar fi stricat o tractiune integrala. Ok, se mai mareste pretul cu vreo 1500-2000 de euro. Dar vorbim de una de cele mai hot compacte de pe piata care oricum e peste 25000 de euro. Deci 1000-2000 de euro in plus nu ar fi un capat de tara.
    16 0
  • andrey_1293
    Ar trebui sa fie o masina a dracu' de buna de o tot amana asa... Type R va aparea curand, Golf R asteapta rival. Daca nu va aparea in 2015 atunci cand? La sfarsitul lui 2014 se va vinde deja Focus 3 Facelift... O sa-l lanseze cand apare Focus 4 :)). Tractiunea integrala ar face o pereche mai buna cu 330 cai. Sa vedem ce va fi...
    10 0
  • efficient
    Tare,noul passat vs noul mondeo!

    Se anunta un sfarsit de an interesant.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru