LatinNcap: Incă un rezultat dezastruos pentru Geely (video)

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 23.10.2010
LatinNCAP a publicat rezultatele obţinute de primele maşini testate. Toyota Corolla a fost recompensată cu patru stele în timp ce Geely CK nu a primit nicio stea din partea organizaţiei care se ocupă cu testarea siguranţei modelelor vândute în America Latină.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) împreună cu Banca Inter Americană pentru Dezvoltare au dat naştere diviziei LatinNCAP. Noua organizaţie formată se ocupă cu testarea siguranţei oferită de vehiculele comercializate pe teritoriul Americii Latine şi a fost lansată oficial pe 18 octombire.

LatinNCAP a organizat deja o serie de teste, iar rezultatele obţinute sunt unele dezastruoase. La impactul cu un obstacol la viteza de 64 km/h, Geely CK nu a primit nicio stea. Versiunea fără airbag-uri a lui Peugeot 207 a obţinut o stea în cadrul aceluiaşi test, la fel ca şi Fiat Palio.

Toyota Corolla a primit din partea LatinNCAP patru stele, în timp ce Chevrolet Meriva a fost recompensată cu trei stele. La testul pentru protecţia copiilor, ultimele două modele amintite nu s-au descurcat la fel de bine şi au primit o singură stea, în timp ce restul maşinilor testate au fost cotate cu două stele.

Comentarii (21)

  • Geely CK
    cum da pasagerul din dreapta cu capul in bord:|... In primul film la 1:10
    15 0
  • un cunoscator
    fiabilitate? siguranta? retea service?
    imi vine sa rad cand ma gandesc la toti "priceputii" din Romania care au spus "eh, nu-mi iau dacie" crezand ca fac o afacere cu Gelly care la aceeasi bani le-a luat ochii cu niste dotari gen "piele de troleu" ... acum isi plang zilele prin service-uri din cauza lipsei pieselor si a problemelor de tot felul
    27 3
  • =)))))))

    CE RATATi !
    12 3
  • probabil ca pentru constipatii cu ochii oblici e numai buna. . . regleaza problema demografica a Chinei

    Dar n-as pricepe de ce un european ar opta pentru asa ceva, ma gandesc ca cei ce isi iau acum un SH din vest peste cativa ani vor fi cu adevarat fericiti sa-si cumpere un Gili second cu pele "pa" interior si in tara sa si-o tuneze.
    8 6
  • demonel
    si mai e suv-ul chinezesc (nu stiu ce marca) care strica manechinul de test, il scot aia pe bucati din masina. acolo e smecheria: imi iau "gipan" sa fiu in siguranta la accident :)))))
    http://www.youtube.com/watch?v=DZWy_fASSiQ
    10 2
  • "suv"-ul ala e o copie dupa Opel Frontera!

    pana la urma nu-i prost cel care cere ci ala care da. Aviz amatorilor de SH bucurosi ca-si trag SUV-uri de 15 ani dovedit a fi niste sicrie pe roti
    5 3
  • @cunoscator
    de acord cu tot in afara de un lucru : sunt extrem de putine Geely-uri
    eu sunt din Bucuresti si n-am vazut niciunul
    7 2
  • @AdrianosFidi
    E unu in regie vopsit alb cu negru cu un eleron MARE ca daca nu l'ar avea el crede ca s'ar rasturna, smecherie maxima...
    Am mai vazut si pe taxi... eu am vazut, dar foarte putine.
    8 1
  • poate baga la cap toti desteptii care dadeau voturi negative pe aici cand ne opuneam venirii Geely in Romania. Ieftin nu e intotdeauna o optiune.
    9 2
  • Ingorzitor
    Este ingrozitor ca in anul 2010 inca se produc si se comercializeaza asemenea masini fara nici un respect pentru viata celor care le vor conduce .
    Rusine si producatorilor europeni pentru care viata unui sud-american este mai putin valoroasa decat viata unui vest-european , ma refer la masinile care vin fara airbaguri dar care in UE au .
    10 1
  • @razvanis
    Geely este marca chineza , iar latinii doar au testat-o ...
    4 3
  • vreau teleportare
    eu ma ingrozesc de ce am vazut ca se-ntimpla in teste cu manechinele care stau in spate (copiii ;chestie care ma intereseaza in mod direct)...inafara toyotei unde manechinele au o traiectorie cit de cit ok ,in celelalte nu stiu daca ar scapa vreun copil fara fracturi fatale...si cind te gindesti ca testele astea se desfasoara la 60 km/h (daca nu ma-nsel) nici nu vreau sa-mi imaginez ce se-ntimpla la o ciocnire a 2(doua )masini care merg fie si numai cu 60 km/h...poate sint eu prea prapastios ,dar cred ca nici o masiona nu ofera protectie reala copiilor din spate,iar scaunelele alea sint rahat in ploaie (da D-ne sa ma-nsel)
    5 0
  • @ccp
    nu sunt rahat in ploaie...
    Decat deloc mai bine cu ele. Daca te intereseaza in mod direct chestiunea, investete-i intr-un scaun de calitate.
    3 1
  • 60
    Daca doua masini se lovesc ,ambele la 60 km la ora, impactul e acelasi, ca si cum te-ai lovi de un copac la 60 km la ora. Ambele masini "absorb" impactul.
    3 1
  • e Peugeot 206+ nu 207
    uitati-va bine la spatele masinii, e 206 + nu 207
    4 1
  • airbag
    Eu nu inteleg ce rost a mai avut airbagul ala.... oricum la final volanul era in plafoniera :))))))
    4 0
  • OMG!!! priviti-l pe cel de pe "locul mortului"
    la 1:11 priviti cu se indoaie bordul sub lovitura data de capul pasagerului dreapta... imaginati-va ce ar pati un craniu uman ! tandari se face ! cred ca n-am mai avea vreun os mai mare de 2 cm la frunte
    5 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Chinezaria aia de Geely sigur e facuta din cutii de conserve reciclate.Oare la ei tot din astea conduc?Daca tot copiaza Mercedesul, ar putea sa copieze si calitatea materialelor.Sau nu-i intereseaza asta...
    6 0
  • @daniel
    cred ca gresesti:

    daca cele doua masini sunt diferentiate de greutatea lor, sa zicem matiz si X6, cine iese mai rau din impact? Cred ca cel din matiz va considera ca s-a lovit de un copac cel din X6 de o pernuta de ace. Iar vitezele se insumeaza la accident frontal.

    Fizica? La 27 de ani cati spui ca ai....e cam aiurea, nu crezi?
    3 0
  • @gica
    cred ca testele nu au fost facute cu scaune ''made in voluntari''(si pt aia testele arata destul de criminal)....am un scaun de ''foarte buna calitate''(350 lire)...poate ca nu sint tocmai nimic,dar cred pur si simplu ca depinde cum ai ''norocul''sa lovesti masina..
    1 1
  • Adrian
    Peugeot
    @Radu : In America de Sud ceea ce la noi se numeste Peugeot 206+ este vandut cu numele Peugeot 207. Nu a gresit nimeni dar cred ca trebuia specificat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru