Laurens van den Acker a terminat designul primului model sportiv Alpine

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 01.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul Renault Laurens van den Acker a dezvăluit jurnaliştilor de la Autocar că designul primului model de serie Alpine este finalizat şi că viitorul automobil sport va fi lansat în 2016.

Renault plănuieşte de ceva vreme reînvierea mărcii Alpine şi va face acest lucru prin lansarea unui model de serie sport ce va purta legendarul logo. Celebrul designer Laurens van den Acker a primit misiunea de a desena acest prim model de serie şi treaba lui se apropie de final. Stând de vorbă cu jurnaliştii britanici de la revista Autocar, van den Acker a dezvăluit că designul viitorului model Alpine este aproape complet şi modelul va intra în curând în faza de testare înainte de lansarea programată în 2016. 

Mai mult, van den Acker a spus că este posibilă şi dezvoltarea unei viitoare familii de modele Alpine, dar totul depinde de succesul primului model. "În primul rând trebuie să avem un business bun. Cu toţii iubim marca Alpine, dar trebuie să facem şi bani din asta. Dacă primul model va fi reuşit sper că voi desena automobile Alpine pentru tot restul vieţii", a spus Laurens van den Acker.

POVEŞTI AUTO: Alpine - diamantul din sertarele Renault

Urmareste Automarket
Designul viitorului model de serie Alpine este în fazele finale în ciuda întârzierii cauzate de retragerea celor de la Caterham din acest proiect. Noul model a fost deja văzut de către Carlos Ghosn şi acesta este mulţumit de rezultat, a mai precizat van den Acker.
Şeful departamentului de design nu a dorit să dezvăluie mai multe despre viitorul model Alpine. Prototipurile se află în ultima fază de testare pe drumurile publice, iar şeful RenaultSport, Patrice Ratti a spus că viitorul model va fi un automobil sport ce va favoriza plăcerea condusului şi nu puterea pură. Ratti a mai spus că modelul de serie va avea în jur de 250 CP şi nu va va fi deloc inspirat de designul conceptului Alpine prezentat la Goodwood Festival of Speed în 2012

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru