Legenda americană cucereşte lumea: Ford Mustang, cel mai bine vândut coupe sportiv la nivel global în 2015

de Daniel Popescu
Joi, 21.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Mustang a fost cel mai bine vândut coupe sportiv din lume în 2015 şi singurul model din acest segment care a depăşit pragul de 100.000 de unităţi comercializate.

Ford Mustang este unul dintre cele mai apreciate modele din Statele Unite, acolo unde a fost lansat în anii '60, iar debutul pe piaţa europeană din vara anului trecut a contribuit la creşterea vânzărilor.

De fapt, datele centralizate de IHS Automotive arată că Ford Mustang a fost cel mai bine vândut coupe sportiv la nivel mondial în 2015, cu 110.000 de unităţi. De altfel, acesta a fost singurul coupe sportiv care a trecut de borna de 100.000 de unităţi, în timp ce varianta cabrio a strâns 30.000 de comenzi.

Vânzările sunt cu atât mai spectaculoase cu cât modelul este disponibil în număr limitat de exemplare pe pieţele din China şi Marea Britanie. În Europa, Ford Mustang are până în prezent 16.600 de clienţi, iar la începutul acestui an este deja cel mai bine vândut coupe sportiv în Germania şi Franţa.

Unul dintre secretele succesului este oferta variată de motoare. În Statele Unite, creşterea de vânzări a venit din partea noii generaţii, care preferă motorul EcoBoost de 2.3 litri, în timp ce pieţele din Germania sau Australia au optat preponderent pentru motorul V8 de 418 CP.

În România, Ford Mustang are un preţ de bază de 36.000 de euro pentru versiunea cu motor EcoBoost de 2.3 litri şi cutie de viteze manuală, dar ajunge până la 43.000 de euro pentru versiunea cu motor V8 de 5 litri şi cutie de viteze automată.

Via Ford

Comentarii (6)

  • Nu ma mira,este o masina superba din toate punctele de vedere. L-am vazut in realitate si m-a impresionat foarte mult masina asta.
    27 1
  • Stiu ca o sa mi se spuna ca "esti ca romanu, fraier si vrei luna de pe cer samd", dar sa fi fost un 2.0l ca la camaro si nu un 2.3l era mult mai misto.
    Evident peste cativa ani, cand va fi mai ieftin second.
    4 11
  • scamel
    @AM
    zici de cateva ori coupe sportiv. avem oare si coupe utilitar?
    7 2
  • E si normal sa se vanda bine. E cel mai reusit Mustang modern (exceptie prima generatie care si astazi bate orice design de Mustang nou) si are un pret destul de accesibil comparativ cu concurenta......cum sa nu se vanda ? AU mai pus si motorul ala de 2.3 ... e mai normal. COnsum mai mic , taxe si impozite mai mici....
    10 1
  • fisker
    @scamel

    Sunt si coupe ''nesportive'':focus coupe,golf coupe,astra coupe....etc.
    7 0
  • De unde luati voi stirile astea cu 2,3 EcoBoost cel mai vandut in America, când americanii nici nu miros asa ceva. Am vazut o emisiune la Motor Trend si acolo dadeau vanzarile. Abia pe sfert sunt EcoBoost-urile , abia abia. Australia nu mai vb, V8-urile la ei sunt sfinte. Germania e surprinzatoare cu V8-urile, cred ca tin la originalitate. Bine ei sunt si producatori de V8-uri.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru