Legendarul Volkswagen Campervan va ieşi din producţie după 63 de ani de carieră

de Bogdan Mirică
Marti, 24.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi a fost lansat pentru prima dată în 1950, Campervan a continuat să fie produs în regiuni mai sărace ale lumii. Astăzi însă, Volkswagen a anunţat oficial renunţarea definitivă la modelul care a făcut istorie.

În anul 1950, Volkswagen demara producţia modelului Campervan, un vehicul ce avea să devină un adevărat simbol pentru constructorul din Wolfsburg.

Deşi pare greu de crezut, Campervan a continuat să existe până în zilele noastre, ce-i drept nu în Europa. Pe Bătrânul Continent producţia lui a fost oprită în 1979 din motive de siguranţă, însă ea a continuat fără probleme în alte ţări ale lumii.

Este vorba despre regiuni mai sărace ale globului, unde normele de siguranţă nu erau aşa de stricte. Vorbim despre mai multe ţări din Africa şi America Latină. Totuşi, chiar şi aici, Volkswagen a fost nevoit să renunţe treptat la producţie.

Esential 10 milioane de clienţi a adunat de-a lungul vieţii Volkswagen Campervan.
1950 este anul în care a debutat producţia primului VW Campervan.
Singura ţară care a continuat să dea naştere modelului Campervan, chiar şi la 63 de ani de la debutul primului exemplar, a fost Brazilia.
Până astăzi, când Volkswagen a anunţat oficial că va fi nevoit să oprească şi această ultimă linie de producţie, din aceleaşi raţiuni de siguranţă. Toate modelele produse în Brazilia vor fi nevoite să dispună, obligatoriu, de airbaguri şi sistem ABS.

Odată cu ultimul exemplar ieşit de pe poarta uzinei, Campervan îşi va lua rămas bun de la fani şi de la cei 10 milioane de clienţi acumulaţi de-a lungul carierei.

via wcf

Comentarii (6)

  • treaba asta cu siguranta e chiar stresanta........nu mai ai voie nici sa mori in ziua de azi:))))))
    23 4
  • e cam trasa de par asta ... nu au airbag si abs !!! ... pai ce mare scofala o mai fi si aia !!!!!...
    de spuneau ca structura masinii nu mai tine pasul mai intelegeam, ca atunci la impact se proiectau/testau intr-un fel total diferit fata de modalitatile actuale cind sint controlate zonele de deformare ... dar sa se lege tocmai de airbag si abs ...
    in fine ... o masina exotica si emblematica pt vw ...
    cred ca de-ar fi pus-o putin la zi ar fi avut ca si "broscuta" destui clienti ...

    drumuri bune s-aveti !
    17 1
  • Super masina, in brazilia se vinde cu ceasuri si bord nou,dar care inca mentin aspectul retro al masinii, mi-as lua una oricand!
    11 0
  • baieti, daca faceati rost si de o galerie foto cu un exemplar nou nout era super! chair sunt curios cum arata in interior. pretul nu stiti la cat se ridica?
    10 0
  • Am inteles ca vor lansa o ultima editie aniversara care va costa spre 30 000 de euro....
    4 0
  • @mip: citez: ''cred ca de-ar fi pus-o putin la zi ar fi avut ca si "broscuta" destui clienti''
    Exista deja, il gasesti in Europa si ii spune VW Transporter. Este succesorul lui Kombi (ala vechi), chiar daca Design-ul nu se exprima in acest fel!

    @eee: http://www.telegraph.co.uk/motoring/car-manufacturers/volkswagen/10252309/Volkswagen-Kombi-camper-van-bows-out.html
    Mai ales ca pe Google IMAGINI poti gasi destule poze...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru