Leonardo DiCaprio bate încă un cui în sicriul motoarelor termice: va promova maşinile electrice

de Daniel Popescu
Vineri, 23.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Leonardo DiCaprio va promova activ utilizarea maşinilor electrice în marile oraşe ale lumii. Actorul american conduce în viaţa de zi cu zi un Toyota Prius şi un Tesla Roadster.

Cel mai bun lucru despre maşinile electrice este sunetul. Sunt şi rapide, uşor de utilizat şi foarte atrăgătoare.

Neonardo DiCaprio
Actor
Îl ştiţi probabil din Titanic, Inception, Django Unchained sau The Wolf of Wall Street. Este probabil cel mai bun actor de la Hollywood care nu a câştigat niciodată un Premiu Oscar. În acelaşi timp însă, Leonardo DiCaprio, căci despre el este vorba, este unul dintre cei mai mari susţinători ai tehnologiilor verzi.

Cu numai câteva zile în urmă, el a fost anunţat drept producătorul unui film despre scandalul Volkswagen, iar în această săptămână a fost numit în postul de preşedinte al Comitetului de Sustenabilitate al competiţiei de monoposturi electrice Formula E.

Din această funcţie, DiCaprio va promova activ utilizarea maşinilor electrice în marile oraşe ale lumii. De altfel, el are în prezent în garaj un Toyota Prius şi un Tesla Roadster, întrucât consideră că viitorul aparţine maşinilor cu alimentare de priză.

"Cred că este important să sprijin noile tehnologii care încearcă să facă diferenţa.

Viitorul planetei noastre depinde de abilitatea noastră de a îmbrăţişa soluţii eficiente şi maşini cu energie curată. Cel mai bun lucru despre maşinile electrice este sunetul, pe lângă modul şi uşurinţa cu care se conduc. Sunt şi rapide, uşor de utilizat şi foarte atrăgătoare. Le pui în priză în fiecare seară la fel cum faci cu telefonul mobil", explică el.

Leonardo DiCaprio alaturi de un monopost de Formula E

Cu cât sunt mai multe maşini electrice pe drumuri, cu atât calitatea aerului este mai bună.

Leonardo DiCaprio
Actor
În opinia sa, maşinile electrice reprezintă o parte fundamentală a viitoarelor oraşe inteligente, în care poluarea va fi de domeniul trecutului.

"Oraşele viitorului trebuie să fie inteligente. Tehnologia va fi cheia pentru asta. Una dintre cele mai importante metode pentru reducerea poluării în oraşe este reprezentată de investiţiile în soluţii inteligente de transport. Aici intervin maşinile electrice.

Cu cât sunt mai multe maşini electrice pe drumuri, cu atât calitatea aerului este mai bună", a adăugat el.

DiCaprio este un susţinător vechi al tehnologiilor verzi. În 1998, el a fondat Fundaţia Leonardo DiCaprio care a sprijinit 70 de proiecte din 40 de tari, iar recent a donat 15 milioane de dolari pentru iniţiative dedicate protejării mediului. În acelaşi timp, el este şi coproprietarul echipei de Formula E Venturi.

Via Formula E

Comentarii (7)

  • Bravo Leo !!!
    22 5
  • Ca mie mi se ..... de leonardo ce promoveaza el :))
    10 20
  • Un titlu .. deplasat de paralel cu realitatea.
    Care provine:
    1. din sursa citată, copy-paste-translate fără nici o filtrare.
    2. din dorința de a face publicitate unei așa zise opțiuni de transport care încă nu are șanse să se impună, deși unii se dau de ceasul morții să ne explice cât de avantajos e să dai dublu pe mașini cu autonomie de tot râsul.
    Sau din amândouă?
    8 17
  • Tot respectul pentru DiCaprio! Nu l-am crezut atat de inteligent... Avem nevoie de mai multi oameni ca el.
    15 3
  • Oare lumea a uitat ca Leoanrdo a investit in automobilul electric Fisker Karma, si a pierdut multi bani din acest motiv, deoarece firma a dat faliment?

    Oricum isi permite sa piarda...
    0 5
  • De parca ii pasa cuiva ce crede un actoras ratat!
    1 6
  • Mulți invidioși pe aici.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru