Lexus a prezentat prima schita a rivalului lui BMW Seria 1 - CT200h

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.08.2009
Lexus a confirmat oficial dezvoltarea unui hibrid de clasa compacta, care va fi bazat pe Toyota Auris. Modelul va rivaliza BMW Seria 1 si Audi A3.

Japonezii de la Lexus au prezentat o schita teaser a viitorului model compact al constructorului detinut de Toyota. Modelul CT va rivaliza BMW Seria 1 si Audi A3 si aparitia acestuia a fost speculata in ultimul an, dar aceasta schita este prima confirmare oficiala de dezvoltare a unei compacte de la Lexus. Conceptul noului model Lexus va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, iar aceasta imagine teaser ne dezvaluie o serie din trasaturile acestei compacte.

Modelul CT va fi bazat pe Toyota Auris si pe actualele hibride ale producatorului japonez de lux. Prima compacta de la Lexus ar putea fi disponibila doar cu trenuri de rulare hibride, versiunile pe benzina fiind excluse. Exista posibilitatea ca noul model Lexus sa fie oferit in mai multe versiuni de motorizare, care vor fi denumite CT200h, CT300h si chiar CT400h. Semnificatia badging-ului folosit pentru modelul CT este inca neclara, deoarece acesta include numerele 300 si 400, care semnifica un motor de cilindree mare, element imposibil de implementat pe o compacta ecologica.

Via | WorldCarFans

Comentarii (8)

  • Platforma de Auris...
    ...va trebui modificata puternic pentru a putea concura cu A3 si mai ales Seria 1 in ceea ce priveste placerea de a conduce masina. Auris sta destul de prost la acest capitol.
    1 6
  • Platforma de Golf...
    ... A3-ul sta pe platforma de Golf. Sau de Octavia, depinde cum privesti :)
    5 1
  • Aha
    Oricum e o TOYOTA , nu se compara cu un kk nermtesc !
    7 4
  • george
    PLATFORMA DESTEAPTA INDIFERENT DE ETICHETA
    @ wer

    Nu are absolut nici o importanta ca A3-ul sta pe platforma de Golf/Octavia/Leon/Jetta...Singurul lucru care conteaza e ca platforma respectiva e foarte desteapta...

    @ Alex

    Ai dreptate. "KK-ul" nemtesc nu se compara cu Toyota. Fiindca e mai bun. Ceea ce inseamna ca si Toyota e tot un "kk" dar mai prost...
    4 11
  • A good one!
    Foarte inteleapta explicatia lui George.Cred ca i-ai blocat neuronul se zbate saracu isi da ultimile suflari!!Dupa ce moare si ultimu neuron D-zeu cu mila!


    Hai ca m-am distrat cu voi...heeeeeeheeeeeeeeeeeheeeeeeeee
    2 4
  • Etienne
    Mai e mult...
    Din pacate, de la schita pana la produs de serie e cale lunga. Imi place mult desenul prezentat , dar sa nu uitam ca Lexus nu a putut bate nici pe BMW , nici pe Audi, in clasele in care are deja produse (nu ii bate la vanzari); sunt inca mai scumpe, au mai putine optiuni de motorizare, sufera si la capitolul practic. Lexus ar trebui sa-si faca temele mai bine decat pana acum, daca vor succes.
    2 2
  • Stelian_Opincariu
    roland_st este george , inca nu va-ti dat seama?

    ONTOPIC--------sunt absolut convins ca o sa bata pe spate orice BMW acest Lexus
    4 2
  • george
    SPEAK FOR YOURSELF
    @ jiji

    or you better be silent...

    Inainte sa vorbesti ca un copil redus, poate explici ce ti se pare in neregula. Daca nu esti in stare sa citesti mai mult de un rand fara sa faci pauza, mai bine ia o pauza ca sa nu spui prostii foarte mari...Ca si asa ai probleme cu limba asta rumaneasca...

    @ Stelian_Opincariu

    Eu nu folosesc decat un singur nume pentru postarile mele si acela e George. In cazul in care mai apare un George, eu o sa postez tot cu George + un indiciu de delimitare.

    Si ca sa vin in intampinarea unei alte acuzatii infatile: EU NU VOTEZ comentariile de pe acest site si nu folosesc functia "raporteaza abuz"!
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru